Health

13 gezonde manieren om makkelijk af te vallen

Van een sapjeskuur tot clean eating: het zijn allemaal crashdiëten die niet goed voor je zijn en uiteindelijk helemaal niet werken. Afvallen kan ook op een gezonde manier! Een stevige workout en een paar goede tips helpen om een summerproof lichaam te krijgen. 

1. Drink veel water
Water drinken is sowieso heel goed voor je. Als je een glas water drinkt voor een grote maaltijd, zit je vaak voller en eet je automatisch minder. 

2. Wissel je avondeten en lunch om
Zorg dat je in de middag een stevige maaltijd eet waardoor je ‘s avonds minder honger hebt en een lichtere maaltijd kunt eten. 

3. Eet meer groente en fruit
Leg die chocoladereep een keer weg en pak in plaats daarvan een appel of banaan. Heel simpel, maar helpt wel.

4. Eet minder zout
Probeer zout uit je eten te laten, dus eet ook geen pretzels of zoute drop. 

5. Eet langzaam
Als je langzaam eet, kan je lichaam het eten makkelijk verteren en krijg je een verzadigd gevoel. Dit voorkomt dat je nog een keer opschept terwijl dat niet nodig is. 

6. Doe doelgerichte oefeningen
Je hebt weinig tijd, dus focus je op de delen van je lichaam waar je aan wil werken en ga daar ook echt voor. 

7. Maak van sporten en bewegen een gewoonte
Maar er een gewoonte van om na school of werk een uur te sporten. En neem vaker de fiets of ga lopen. Zo verbrand je calorieën terwijl je eigenlijk niet aan het sporten bent.

8. Maak een planning
Maak een planning en houd je hier aan. Geef jezelf elke week twee rustdagen en maak een realistische planning die je na een dag werken ook nog kan uitvoeren. 

9. Train tijdens Netflix
Zet de tv aan en doe je trainingspak aan. Zo ben je aan het trainen en tegelijkertijd je favo serie aan het volgen. 

10. Eet veel eiwitten
Als je veel sport heb je automatisch ook veel honger, logisch. Dus zorg voor gezonde, vullende maaltijden. Eieren bijvoorbeeld!

11. Ontbijt goed
Ontbijt is een hele belangrijke maaltijd. Als jij een stevig ontbijt eet in de ochtend, zul je minder snel grijpen naar ongezonde snacks om je honger te stillen. 

12. Slaap genoeg
Van slapen verbrand je ook calorieën en een mens heeft nou eenmaal slaap nodig. Dus profiteer van het feit dat je veel slaap nodig hebt en ga lekker vroeg naar bed toe. 

13. Focus je op een klein doel
Stel realistische doelen en kleine overwinningen. Probeer vooral niet jezelf elke dag te wegen, maar kijk elke dag in de spiegel. Vind je al dat je er mooier en slanker uit begint te zien? Dat begint het al te werken! 

Lees ook: 

Bron: Cosmopolitan.com, Health.com, Prevention.com | Beeld: iStock