Lifestyle

11 tips om je voor te bereiden op je nieuwe klas(genoten)

Het is weer het einde van de vakantie. Dit betekent dat het nieuwe schooljaar bijna begint. Misschien ben je net geslaagd en begin je aan een nieuwe studie. Of je gaat naar een nieuwe klas. Nieuw is voor sommigen eng, en een klas met allemaal mensen erin die je niet kent is nog enger. Maar hoe bereid jij je goed voor op een goede eerste indruk tijdens de kennismaking met deze nieuwe groep? Hier zijn wat tips. 

1. Kijk van tevoren op de lijst. Als het goed is heb je een lijst gekregen van jongens en meidne die bij je in de klas komen (de meeste scholen mailen die). Check de namen en kijk alvast of er iemand tussenzit die je kent. Zo niet, zoek een paar namen uit en zoek ze op op Facebook, kijk waar ze werken en wat hun hobby’s zijn. Zo weet je ook welke mensen jou leuk lijken om vrienden mee te worden. 

2. Trek een outfit aan waar jij je goed in voelt, maar die je net iets specialer vindt dan je normale outfits. Je wil er natuurlijk wel goed uitzien op de allereerste dag na de vakantie. Maar trek niet een jurkje aan waar jij je eigenlijk helemaal niet gemakkelijk in voelt. Denk hier dus goed over na! 

3. Denk niet te moeilijk na over wat er allemaal fout zou kunnen gaan. Waarschijnlijk valt het achteraf allemaal heel erg mee en heb je je van tevoren veel te druk gemaakt. 

4. Ga er met een open mind naartoe. Lach veel en maak oogcontact met de mensen die je aardig lijken. Stel vragen, geef complimenten en doe geïnteresseerd. Hoe meer jij je openstelt, hoe sneller je contact maakt. 

5. Zorg dat je voor de pauze iemand uit de klas, bijvoorbeeld degene die naast je zit, hebt om mee te kletsen. Stel het zelf voor. Als jullie samen zijn in de pauze leren jullie elkaar beter kennen én zit je niet op de allereerste schooldag alleen. 

6. Zorg dat je in de zomer al voorbereid bent op het praktische gedeelte: een leuke schooltas, outfit, boeken en weten in welk lokaal je eerste les is. 

7. Zijn er mensen die naar dezelfde school gaan die je kent? Zorg dat je in de vakantie tijd maakt om met hun af te spreken. Dat is gezellig en zorg je alvast voor een paar contacten als je op school komt. 

8. De avond voor de grote dag is het slim om alvast je tas in te pakken en te checken welke eventuele trein/bus/tram je moet nemen en hoe laat deze vertrekt. Of de route die je moet fietsen.

9. Zorg dat je tien minuten van tevoren aankomt op school! Het zou heel stom zijn als je op dag één al meteen te laat bent. Iedereen uit de klas staart je dan aan als jij naar binnenloopt. Probeer dit te voorkomen. 

10. Laat zien wie je bent. Ben jij iemand die graag de kat uit de boom kijkt? Doe dat gerust en ga je vooral niet anders voordoen dan je bent. Ben jij van nature een sociaal dier en heb je altijd je zegje klaar? Houd je dan niet in. Je bent tenslotte wie je bent en dat kunnen ze stom of leuk vinden. 

11. Zorg dat je na je eerste dag school lekker uitrust en alle nieuwe gebeurtenissen even in je opneemt. Heb je al het nummer van een kasgenoot en woont hij of zij toevallig dichtbij? Je kan een appje sturen en vragen of jullie morgen samen kunnen reizen. 

Lees ook: 

Bron: Wikihow.com, Seventeen.com | Beeld: iStock