Food

7x lichte maaltijden die perfect zijn voor zomerse avonden

Niet elke Nederlandse zomerdag is het warm, maar als de zon eenmaal aan het schijnen is kan het bijna tropisch aanvoelen. Maar wat moet je met deze hete temperaturen eten? Je hebt eigenlijk helemaal geen honger… Toch is het wel erg belangrijk om al je voedingsstoffen binnen te krijgen, zeker op deze hete dagen. Girlscene laat je zeven recepten zien die perfect zijn voor een warme zomerdag.

Springrolls

springrolls, gezond, zomer

Dit heb je nodig:
rijstvellen
♥ glasnoedels
♥ groenten naar eigen keuze
♥ garnalen
♥ sojasaus

Dit moet je doen:
Snijd alle groenten in reepjes en kook ondertussen vast de glasnoedels. Kook dan water en giet een laagje kokend water op een bord. Leg hier een rijstvel in totdat deze zacht wordt. Leg het vel op een bord en voeg de de garnalen en groenten toe. Even oprollen en tast toe!

Kikkererwtenburgers

Dit heb je nodig:
♥ 1 blik of pot kikkererwten
Tip: Houd je niet van kikkererwten? Vervang ze dan eens door linzen!
♥ citroensap
♥ komijn
♥ paneermeel
♥ peper en zout

Dit moet je doen:
Pureer de kikkererwten in een keukenmachine en voeg hierna de rest van de ingrediënten toe. Maak vervolgens van het mengsel de vorm van een burger en bak ze gaar aan beide kanten in een pan. Tip: lekker met een yoghurtsausje.

Courgetti met avocadopesto


Dit heb je nodig:
♥ courgette
♥ avocado
♥ pesto
♥ basilicum

Dit moet je doen:
Snijd met behulp van een spiraalsnijder de courgetti in lange slierten. Pureer vervolgens de avocado en meng dit met pesto. Maak de courgette warm in een pan en voeg de avocadopesto toe. Garneer met was basilicum.

Sushibowl

Dit heb je nodig:
♥ sushirijst
♥ zalm of tonijn
♥ sojabonen
♥ groenten naar keuze
♥ sesamzaadjes

Dit moet je doen:
Kook de sushirijst gaar. Snijd ondertussen de rauwe zalm en groenten in blokjes of reepjes. Doe nu alles in een kom en voeg eventueel wasabimayo of sojasaus toe. Garneer met wat sesamzaadjes.

Gazpacho

Dit heb je nodig:
♥ tomaten
♥ paprika
♥ bouillonblokje
♥ basilicum
♥ komkommer
♥ ijsblokjes

Dit moet je doen:
Kook water met een bouillonblokje en voeg vervolgens de tomaten en paprika toe. Laat dit even goed koken zodat het zacht wordt en pureer het vervolgens met een staafmixer. Laat het nu afkoelen en snijd wat komkommer in stukjes. Wanneer het geheel is afgekoeld voeg je nog wat ijsblokjes toe en garneer je de soep met een blaadje basilicum.

Wraps met zalm & avocado

Dit heb je nodig:
♥ wraps
♥ zalm
♥ avocado
♥ rode ui
♥ limoen

Dit moet je doen:
Grill de zalm en snijd ondertussen de avocado in plakjes. Bak de wrap aan beide kanten krokant in een pan en leg dan de zalm, avocado en rode ui in de wrap. Voeg voor de smaak wat limoensap toe.

Meloensalade

Dit heb je nodig:
♥ watermeloen
♥ feta
♥ komkommer
♥ munt

Dit moet je doen:
Dit is makkelijk. Snijd de meloen, feta en komkommer in blokjes en doe dit in een kom. Voeg tot slot nog wat muntblaadjes toe en eventueel balsamicoazijn.

Eet smakelijk!

Lees ook:

Beeld: iStock

Must reads 👀