News

Opgelet! Dit is een belangrijke waarschuwing voor alle Netflix-gebruikers

Heb jij het aankomende weekend volgepland met Netflix, Netflix en uh… Netflix omdat er zoveel nieuwe seizoenen online staan? Lucky you, kom maar door met Orange Is The New Black en House of Cards! Maar als je een Netflix abonnement hebt moet je wel even opletten. Girlscene’s Danique kreeg namelijk een mail en we weten meteen hoe laat het is: er zijn weer phishing mails in omloop. Lees hier waar je op moet letten. 

Aan het begin van het jaar was het weer feest. Ook toen ging er een mail rond waarin Netflix je zogenaamd vraagt om je abonnement te vernieuwen. Maar misschien raad je het al: dit is een phishing mail en daar moet je voor oppassen! Destijds werd er bijvoorbeeld om je BSN-nummer gevraagd, maar uh… waarom zou Netflix die nodig hebben? Precies, het is dus oppassen geblazen.

netflix abonnement vernieuwen

Netflix abonnement vernieuwen

Het lijkt alsof de mail vanuit Netflix wordt verstuurd, maar niets is minder waar. Je leest in de mail (zie hieronder) dat Netflix op jouw verzoek je abonnement opzegt. ‘Natuurlijk zien we je niet graag gaan. Mocht je van gedachten veranderen, dan kun je je abonnement vernieuwen zodat je al onze series en films weer zonder onderbreking kunt kijken.’ Vervolgens vind je een knop met ‘Abonnement vernieuwen’, waarna je op een pagina komt waar je gegevens moet invullen. Klik NIET op deze link. De mail is niet van Netflix afkomstig en als je je abonnement niet hebt opgezegd bestaat er niet zoiets als je abonnement vernieuwen.

netflix abonnement vernieuwen

Deze mail is dus nep.

Lees ook:

Beeld: iStock