Lifestyle

De beste verkoelingstips op een bloedhete zomerdag

Jezelf koel houden en niet omvallen van de hitte is in de zomer af en toe een hele opgave. Het is mooi weer en je wilt genieten van elk zonnestraaltje die je maar kunt pakken. Toch heb je op een gegeven moment wel genoeg van de hitte en snak je naar verkoeling! Gelukkig zijn er een heleboel dingen die ervoor zorgen dat je lichaam wat in temperatuur daalt. Lees snel verder voor de juiste verkoelingstips.

Verfrissende plantenspuit
Neem een kleine sprayflesje mee (bijvoorbeeld van een lege zonnebrandfles) in je tas. Op snikhete moment is het heerlijk om je af en toe te benevelen met wat water.

Zet een ventilator op je telefoon
Tegenwoordig heb je verschillende meeneemventilators, met of zonder waterspray, die zelfs werken via je smartphone. Deze handige gadget is ideaal wanneer je bijvoorbeeld in een overvolle trein zonder airco stapt en geen zweetuitbarsing wilt krijgen. 

Ga mee boodschappen doen met je moeder
Normaal gesproken is het misschien niet je favoriete bezigheid om boodschappen te doen, maar op een bloedhete dag is een bezoekje aan de supermarkt echt geen straf. Wanneer je door de schuifdeuren loopt voelt het als een verademing. Een nadeel, wanneer je weer naar buiten stapt krijg je wel een klap in je gezicht.

verkoelende tips zomer
Een flesje met ijs
Vul een flesje met water en stop deze een nacht in de vriezer. Zo ben je de volgende dag geheel voorzien van ijskoud drinken.

Jaaaa, kom maar door met die ijsjes
Gooi de vriezer vol met ijsjes, want op warme dagen is het veroorlooft om wat extra ijs te eten.

Watermeloen
Op warme dagen is aan te raden om extra water te drinken, aangezien je veel vocht verliest. Je vocht alleen uit water halen is misschien een beetje saai, dus waarom niet uit een watermeloen? Een watermeloen bestaat voor 90 tot 95% uit water en bevat vitamines.

Kleine maaltijden
Eet verspreid over de dag kleine maaltijden. Dit is makkelijker te verteren voor je lichaam, waardoor het minder hard hoeft te werken; je lichaam wordt minder warm en bespaart die extra energie wat het anders nodig had.

Ga pootjebaden
Doe wat water in een emmer of teiltje en ga lekker pootjebaden. Je zult zien dat dit zorgt voor wat heerlijke verkoeling. Want hete voeten zorgen ervoor je dat je hele lichaam warm aanvoelt.

Trek natte sokken aan
Wat ook een goede tip is voor ‘s nachts, trek natte sokken aan. Het klikt misschien niet heel erg fijn, maar het werkt echt super goed. Leg een handdoek aan je voeteneind, maak je sokken nat en trek ze aan. Zo val je in slaap met koele voeten.

Slapen in de buitenlucht
Een andere tip voor de nacht. Gooi je matras naar buiten en ga lekker in de tuin slapen. Dit is een stuk koeler dan je slaapkamer, waarin alle warme lucht is gevangen. Daarnaast kun je op een heldere nacht genieten van een lucht vol met sterren en met dat beeld wil je iedere nacht toch wel in slaap dommelen?

Verkoelende doucheproducten
Neem een douche en gebruik een douchegel of scrub met een verkoelend effect. Je hebt producten die mint bevatten, waardoor er koele gloed over je lichaam trekt. Tip: gebruik dit niet als je verbrand bent.

Lees ook:

Beeld: iStock | Bron: soChicken.nl, Cosmopolitan.com

Must reads 👀