News

Super heftig: deze man deed 13 Reasons Why na en pleegde zelfmoord

Je hoopt natuurlijk dat het n贸贸it gebeurd, maar eigenlijk kon je het ook wel verwachten… De populariteit van de Netflix serie 13 Reasons Why maakt je niet alleen bewuster van zelfmoord onder tieners, het is ook een inspiratiebron voor degenen die net als Hannah niet meer willen leven. Zoals een man uit Peru bijvoorbeeld.

De kans is groot dat je met kippenvel op je armen dit nieuws leest. Je kunt je waarschijnlijk al niet voorstellen dat iemand zich van het leven berooft, maar om dan ook nog 13 Reasons Why als inspiratiebron te zien… Wat een verschrikkelijk nieuws.

13 Reasons Why

Mocht je nog niet bekend zijn met de serie: in 13 Reasons Why zie je dat Hannah Baker – de hoofpersonage – zichzelf van het leven berooft en waarom ze dat doet. Voordat ze zelfmoord pleegde nam ze dertien tapes op die door bepaalde mensen van haar middelbare school beluisterd moesten worden. Zij waren namelijk stuk voor stuk de reden waarom ze het leven niet meer zag zitten. De serie zorgde voor veel ophef, want was als tieners zich hierdoor net als Hannah van het leven beroven? Aan de andere kant is Selena Gomez (de producer) juist blij dat de tieners van nu dit kunnen zien om het onderwerp bespreekbaar te maken. Maar het is wel heel triest dat een man uit Peru dit als inspiratie gebruikte voor zijn eigen dood…

Zelfmoord

Franco Alonso Lazo Medrano was slechts 23 jaar toen hij van de vierde verdieping van een appartementencomplex sprong en riep dat hij een gebroken hart niet aankon. En dat terwijl z’n moeder alleen kon toekijken… Alsof dat niet erg genoeg is nam hij voor deze actie verschillende tapes op met zijn computer en schreef hij twee briefjes. E茅n naar Claudia, een geliefde, en een ander met instructies wie de tapes moeten beluisteren. Dat lijkt natuurlijk verdacht veel op het verhaal van de serie. 

Netflix 

Netflix heeft laten weten dat ze een extra waarschuwing aan de serie toevoegen. Voordat de eerste afleveringen beginnen krijg je die te zien. Het is de vraag of je hiermee situaties als deze voorkomt, maar het is het minste wat ze kunnen doen, natuurlijk…

Ben jij of ken jij iemand die depressief is en/of zelfdoding overweegt? Neem dan contact op met 0900-0113 of 113.nl.

Lees ook:

Bron: People | Beeld: Facebook