Food

5 zomerse recepten waar iedere student blij van wordt

Het is zomer! Dit betekent weg met de stamppotmaaltijden en hallo salades. Wat wij natuurlijk willen is een vullende studentenhap voor een prikkie. En dan ook nog eens een beetje zomers, want dat is wel zo lekker en verfrissend. Wij hebben wat ideeën en recepten voor je samengesteld om lekker met je huisgenoten op te kunnen smikkelen. 

Pita-hamburgertosti voor vier personen 

Ingrediënten:
4 hamburgertjes
3 tomaten
4 pitabroodjes
1 el gele mosterd
4 plakken Zaanlander kaas jong belegen 48+ 
12 augurkplakjes  
4 el ketchup 

Het enige wat je hoeft te doen is: 
De hamburgers bakken. De tomaten snijden. Vervolgens alle ingrediënten op het doorgesneden pitabroodje gooien, even grillen en klaar is Kees.

Turkse pizza met gehakt 

Ingrediënten: 
– 1 ui
– 2 el olijfolie
– 300 gr rundergehakt
– 400 gr tomatenblokjes (blik)
– 1 tl paprikapoeder (hoeft niet)
– 8 tortillawrap
– 1 krop ijsbergsla
– 1 komkommer
– 250 ml knoflooksaus

Het enige wat je hoeft te doen is: 
1. Oven voorverwarmen op 225 gaden Celcius, uitje snipperen en fruiten in de pan met het gehakt en de tomaten erbij. Voeg als je wil wat paprikapoeder, peper en zout toe. 

2. Tortilla even twee minuten bakken met een beetje gehaktsaus. Snijd de ijsbergsla in reepjes en de komkommer in plakjes. Gooi vervolgens alles op de tortilla, knoflooksausje erover, even oprollen en voilà! 

Zomerse stoofpot met gehaktballen (4 pers.)

Ingrediënten: 
– 2 uien
– 1 rode paprika
– 1 courgette
– 2 el olie
– 300 gr rundergehakt
– 400 gr tomatenblokjes
– 750 gr aardappelpuree (diepvries)

Het enige wat je hoeft te doen is: 
1. Snijd de ui, paprika en courgette. Bak de balletjes bruin en voeg de ui toe. Voeg vervolgens paprika, courgette en tomatenblokjes toe (en water als het te dik is). Laat het 10 minuten staan en voeg wat zout en peper toe. 

2. Verwarm de aardappelpuree volgens de stappen op het pak, gooi alles bij elkaar om het bord en klaar! 

recepten lekker

Salade van broccoli, croutons & amandelen

Ingrediënten: 
– 2 sneetjes witbrood
– 2 el olijfolie
– 2 el amandelschaafsel
– 600 gr broccoli (in roosjes)
– Rijst (optioneel)

Het enige wat je hoeft te doen is: 
1. Snijd blokjes van het brood en bak de blokjes vijf minuten in een koekenpan tot het op croutons lijkt. Voeg wat amandelschaafsel, peper en zout toe en laat het afkoelen op je bord. Kook de brocolli met zout (4 minuten), giet af en bestrooi met croutons. Kook er eventueel wat rijst bij.

Boerenomelet met krieltjes (4 pers.)

Ingrediënten: 
– 1 duopak krieltjes (700 gr)
– 1 zak slamelange (100 gr)
– 1 doos eieren (vrije uitloop (6 stuks))
– 1 bakje verse bieslook ((25 g), fijngeknipt)
– 100 ml melk
– 1 zak Hollandse wokgroente (400 gr)

Het enige wat je hoeft te doen is: 
1. Bak de krieltjes in een koekenpan gaar in 20 minuten en leg de sla op de borden. Klop de eieren los met de helft van de bieslook, melk, zout en peper. 

2. Roerbak de wokgroenten vijf minuutjes in een tweede koekenpan. Schenk de helft van het eimengsel erover. Halveer de omelet in de pan en leg deze op twee borden op de sla. Vervolgens doe je hetzelfde voor de andere twee borden. 

3. De rest van de bieslook gaat door de gebakken krieltjes, en vervolgens leg je die bij de rest van je eten op het bord, eet smakelijk! 

Lees ook: 

Bron: ah.nl | Beeld: iStock 

Must reads 👀