Travel

Waarom je ook zou moeten overwegen om een half jaar te reizen

Na jarenlang studeren was ik toe aan iets anders. Ik raakte in een sleur en voor mijn gevoel was drie weken op vakantie niet genoeg om er weer een jaar tegenaan te gaan. Maar hoe onderbreek je zo’n sleur? Australië, dat was voor mij het perfecte antwoord. Na alles impulsief te hebben geregeld, heb ik mijn vrienden en familie achter me gelaten, mijn koffers gepakt en ben ik het avontuur in mijn eentje aangegaan.

Ik ben Bibi, 22 jaar en ben voor zes maanden Down Under. In mijn vorige blog las je over mijn 43 uur durende reis, mijn aankomst in het hostel en de ontdekking dat mijn zonnebrand toch net iets te zwak was voor de ongelooflijk hete Australische zon. In deze blog neem ik jullie verder mee op mijn bijzondere reis door Australië.

waarom reizen
Voordat ik naar Australië ging wist ik vrij weinig van het land, maar dat vond ik juist leuk. Ik was toe aan iets avontuurlijks en wilde alles over me heen laten komen. Niet te veel plannen en alles laten gaan zoals het gaat. Ik was toe aan een avontuur vol ontdekkingen en zonder verwachtingen. En wauw, ik kan bijna niet omschrijven hoe fantastisch het voelt om zo’n reis te maken. Mijn reis is nog niet afgelopen, maar ik kan nu al zeggen, deze reis is meer dan geslaagd. Ik heb gezwommen met zeeschildpadden, een vlucht gemaakt over een verlaten eiland, het witste strand van de wereld gezien, diepzee gedoken met haaien en eigenlijk te veel om op te noemen.

reis door Australië
♥ Het witste strand van de wereld – Whitsundays

In mijn eerste twee maanden hier in Australië heb ik een reis gemaakt van Melbourne naar Cairns. Deze twee steden liggen beide aan de oostkust, zo’n 3000 kilometer van elkaar verwijderd. Ik ben niet de enige die deze trip heeft gemaakt, want jaarlijks reizen duizenden toeristen naar Australië om deze route af te leggen. En geloof me, deze trip was zeker de moeite waard. Ik heb de grootste steden bezocht, zoals: Canberra, Sydney, Brisbane en Gold Coast, maar ben ook naar kleine plaatjes geweest. Steden met een eigen karakter en schoonheid, welke stuk voor stuk prachtig zijn en erg van elkaar verschillen.

Gold Coast Australie
♥ Gold Coast

Naast steden vind je hier in Australië ongelofelijk mooie natuurgebieden, welke toch wel het meeste indruk op mij hebben gemaakt. Ik heb de Blue Mountains, een regenboog strand en de Whitsundays gezien, ben over een verlaten zandeiland van 180 kilometer gevlogen, heb ik gesnorkeld en gedoken bij het Great Barrier Reef en ga zo maar door.

 

bibi in Australie
♥ Blue Mountains

Eén van de grappigste dingen aan Australië is de grootte van het land. In Nederland vind je een uur reizen al gauw lang, maar hier kom je nergens in een uur. Neem bijvoorbeeld Melbourne, een stad met vier miljoen inwoners. Om van de ene kant naar de andere kant te reizen ben je al gauw zo’n twee uur onderweg… Een best gek idee toch?! Of de afstand tussen Melbourne en Sydney, de twee grootste en meest bekende steden van het land. Ik heb 12 uur in een bus gezeten om van de ene naar de andere stad te reizen. Dit was iets verder dan ik dacht, oeps!

Australië, je hebt er prachtige steden, ongelofelijke natuur en enorme afstanden en niet te vergeten de dieren natuurlijk! Naast kangoeroes en koala’s zijn er vogels die apengeluiden maken, spinnen zo groot als je hand, vleermuizen van 1,5 meter, zeeschildpadden, haaien, emoes (soort struisvogels) en nog veel meer. En ik heb ze allemaal in het wild mogen bewonderen. Toch wel wat spannender dan de duiven en kraaien die we in Nederland hebben toch?!


♥ Koala

Op dit moment ligt mijn reis even stil, want ik ben hard aan het werk om mijn reis goed af te kunnen sluiten. Ik wil mijn reis afsluiten met een trip langs de westkust van Australië en ik kan niet wachten tot het zover is.

Wanneer ik terugblik op mijn reis tot nu toe dan bestond deze niet alleen uit plekken bezoeken en ondernemen, maar ik heb ook super veel geleerd. Ik was vaak alleen en dus op mezelf aangewezen, ik had niemand om me heen die me kon helpen en moest alles zelf regelen. Op sommige moment kom je jezelf dan ook goed tegen, maar gelukkig kun je hier alleen maar van leren. Daarnaast heb ik geleerd open te staan voor alles wat op je pad komt en heb ik echt van dag tot dag geleefd. Voor mij was dit genieten in zijn puurste vorm, het voelde fantastisch om zo te kunnen leven.

Lees ook: