Lifestyle

Voorkom met deze tips een slapeloze nacht tijdens de zomerhitte

In Nederland zijn we super blij wanneer de temperaturen hoog en zomers zijn. Lekker op het terras zitten, een bezoek aan het strand of een festival; het wordt allemaal leuker met het zonnetje. Toch is slapen met warm weer iets wat we minder leuk vinden… Maar hoe voorkom je nu dat je kamer ’s nachts in een sauna verandert?

Tip 1: Houd je gordijnen dicht, de hele dag. Door je gordijnen (of rolluik) dicht te houden voorkom je dat het zonlicht je kamer binnen kan komen.

Tip 2: Koel jezelf af voordat je in bed stapt. Neem een korte, koude douche en maak de achterkant van je haren wat natter voor een fris gevoel gedurende de nacht.

Tip 3: Maak een washandje nat met koud water en neem deze mee naar bed. Zo kun je de hele nacht jezelf even afkoelen.

Tip 4: Met je haar los slapen is helemaal niet goed voor je haren en daarnaast is het ook nog eens super warm. Doe het daarom in een hoge knot of staart. Zo heb je er ’s nachts geen last van en kan het niet aan je gezicht blijven plakken. 

Tip 5: Drink genoeg water overdag en zet een flesje water naast je bed voor de nacht. Zet het flesje overdag in de diepvries en neem hem voordat je naar bed gaat mee naar boven. Krijg jij het vannacht extreem heet, dan kun je jezelf weer afkoelen met een flinke slok koud water.

Tip 6: Gooi alle ramen en deuren open zodra de zon onder is en er wind is. Alle warmte kan nu ontsnappen uit je kamer en je krijgt er frisse lucht voor terug. Vergeet niet je ramen weer dicht te doen voordat je gaat slapen, anders word je de volgende dag wakker van de hitte.

Tip 7: Gebruik linnen beddengoed om te voorkomen dat je ’s nachts de boel onderzweet. Linnen is namelijk veel lichter en frisser dan katoen.

Tip 8: Kun jij niet slapen zonder iets over je heen, maar vind je een deken echt te warm? Kies dan voor een dunne linnen deken om onder te slapen of haal het dons uit je dekbed. Het is helemaal niet gek dat je zonder niet kan slapen. Het is namelijk bewezen dat dit een kalm en rustgevend gevoel geeft.

Tip 9: Laat de lampen zoveel mogelijk uit. Dit is niet alleen goed tegen beestje, maar zo zorg je er ook voor dat er zo min mogelijk warmte je kamer binnenkomt. Laat ook je tv uit, dit is ook een warmtebron.

Tip 10: Maak een eigen verkoelde spray door water in een plantenspuit te doen. Krijg jij het tijdens het slapen warm? Dan kun je even sprayen met fris water.

Tip 11: Kies voor frisse producten zoals eucalyptus, pepermunt of lavendel. Deze hebben een kalmerend en verfrissend effect. Je kan ervoor kiezen de geur in producten te gebruiken zoals een bodylotion, of kiezen voor een speciale spray die de geur in je kamer verspreidt.

Tip 12: Laad jij jouw telefoon altijd op naast je bed? Leg hem dan wat verder weg van je bed. Je telefoon is namelijk ook een warmtebron.

Lees ook:

Beeld: iStock