Lifestyle

9 dingen die je wel en niet moet doen met een jongen die je eigenlijk niet leuk vindt

Help! Je hebt een tijdje met een jongen afgesproken en jullie appen veel. In het begin was alles nog leuk en gezellig, maar eigenlijk wil jij weer door met je eigen leven. Je hebt niet zoveel zin meer om te investeren in jullie dates omdat je hem niet leuk vindt. Je wil geen relatie met deze dude en dat probeer je duidelijk te maken. Maar hoe breng je dat op de juiste manier over?

1. Ga niet hinten
Jongens komen van een andere planeet dan meisjes en jullie begrijpen elkaar niet altijd even goed. Al helemaal niet als het om hints gaat. Dus je kan hints droppen tot je erbij neervalt maar hij snapt het toch niet. Hints zoals zeggen dat je het heel druk nu en geen tijd hebt om af te spreken bijvoorbeeld. 

2. Niet negeren
Negeren is een slechte zaak. Al helemaal bij de jongens. Hoe zou jij het vinden om genegeerd te worden door een jongen die je leuk vindt? Dus doe dat die arme schat dan ook niet aan. Je vindt hem sowieso al niet (meer) leuk, dus ga hem dan ook niet generen.

3. Aan het lijntje houden
Jongens zijn geen back-up plan, dus je kan niet tegen de jongen zeggen: vandaag niet, misschien morgen wel. Deze jongen heeft ook gevoelens en daar moet je voorzichtig mee omgaan. 

4. Met zijn vrienden daten
Je hebt de jongen net heel slecht nieuws verteld, het is dan geen goed idee om meteen aan te pappen met zijn vrienden. Dit omdat hij waarschijnlijk nog een beetje heartbroken is, maar ook omdat het gewoon niet respectvol is. 

5. Geef geen gemixte signalen 
Je hebt dus gezegd dat je hem niet zo leuk vindt, maar ga dan niet morgen of volgende week weer kleffiebeffie samen een film kijken. Dit maakt het onduidelijk voor de jongen en ook voor jou. 

6. Stel het niet uit
Je vindt de jongen niet leuk en dat moet gezegd worden. Niet denken dat je het beter volgende week kan zeggen omdat hij vandaag helemaal naar je huis is gefietst met een lekker ijsje en je medelijden kreeg, nee. Je moet gewoon meteen zeggen wat je voelt. 

7. Bespreek het thuis
Je weet niet goed hoe hij zal reageren en hoe leuk hij jou eigenlijk vindt. Het beste is om bij hem of bij jou thuis af te spreken om het nare nieuws te vertellen. Als hij dan gaat huilen is het voor hem minder pijnlijk als het thuis is dan op straat. 

8. Praat alles uit
Zorg dat je alles uitpraat zodat hij niet nog later aan kan bellen voor gesprek twee, want daar zit niemand op te wachten. Blijf rustig en vraag of hij nog dingen eruit wil gooien en vertel zelf ook alles wat je wilde zeggen. 

9. App hem daarna een tijd niet meer
Als je vrienden wil blijven met de jongen is het slim om een tijd afstand te nemen van elkaar en niet meer te appen

De allerbeste manier is om gewoon te praten en eerlijk te zeggen dat je wat anders wil in je leven en dat je hem simpelweg niet leuk genoeg vindt. 

Lees ook: 

Bron: Buzzfeed.com, Elitedaily.com, wikihow.com | Beeld: iStock