Lifestyle

Zo houd je muggen op afstand en word je niet geprikt

De zomer heeft vele voordelen, zoals warm weer en vrolijke mensen, maar naast voordelen heeft het ook enkele nadelen. Je zweet snel, kan moeilijk in slaap vallen en misschien nog wel het ergste van allemaal, muggen! Lig je net lekker in je bed hoor je ineens gezoem bij je oor. In eerste instantie blijf je liggen, maar na tien minuten ben je het helemaal zat en spring je je bed toch maar uit. Het liefst houden we muggen zoveel mogelijk op afstand en daarom een paar anti muggen tips.

Horren of klamboe
Plaats een hor voor je slaapkamerraam. Deze tip is natuurlijk voor de handliggend, maar dit is misschien wel de beste tip, aangezien je muggen zoveel mogelijk buiten houdt. Naast horren is een klamboe ook een goede optie. Dan moet je alleen wel goed opletten dat er niet een in je klamboe zit, want dan ben je de pineut.

Tea Tree Olie
Deze olie heeft een typische geur waar je van moet houden. Muggen vinden het ieder geval verschrikkelijk en blijven het liefst zover mogelijk bij je vandaan. Smeer je huid in.

Citronella olie
Net als de tea tree olie is dit een natuurlijke olie en kan worden gebruikt om muggen op afstand te houden. Smeer een paar druppels op je lichaam en je zult geen last meer hebben van muggen.

Kattenkruid
Katten zijn er gek op, maar muggen vinden het verschrikkelijk. Uit onderzoek blijkt dat de essentiële oliën in kattenkruid muggen verjagen en dat het tien keer effectiever werkt dan een muggenspray. Verfrommel wat blaadjes en smeer het sap op je huid.

muggen verjagen
Lavendel
Naast kattenkruid is lavendel ook een effectief middel om muggen te verjagen. Zet de plant of een paar takjes op je kamer en naast dat muggen weg blijven, staat het erg fleurig en ruikt je slaapkamer heerlijk.

Rozemarijn
Rozemarijn kun je gebruiken in bepaalde gerechten, maar werkt ook goed als antimuggen middel.

Tocht en wind
Zet deuren en ramen tegen elkaar open, zodat het lekker door kan tochten of zet op een warme zomerdag de ventilator hard aan. Muggen hebben een hekel aan tocht en wind en blijven bij je weg.

Knoflook
Knoflook heeft verschillende genezende krachten, maar beschermt je ook tegen muggen en andere vieze insecten. Eet dus lekker veel knoflook voor het slapen gaan om de muggen bij je weg te houden.

Lees ook:

Beeld: iStock | Bron: Salusi.nl