Lifestyle

Dit is de échte betekenis achter jouw 9 favoriete emoji’s

Er gaat geen dag voorbij zonder dat we een emoji gebruiken. Er zijn er inmiddels zoveel dat we door de bomen het bos niet meer zien! Maar er zijn een aantal emoji’s die tot onze favorieten behoren en die we regelmatig naar onze vrienden sturen. Maar wist je dat we veel emoji’s helemaal verkeerd gebruiken? In dit artikel lees je de échte betekenis van onze favoriete emoji’s.


Poep emoji
Als je van één emoji de betekenis denkt te weten, dan is het wel van de poep emoji. Toch heeft het een iets andere betekenis dan wij denken. De poep emoji is bedoeld als symbool voor geluk, want dat is wat poep blijkbaar betekent in de Japanse cultuur. 


Sassy emoji
Dit is zo’n onduidelijke emoji die iedereen anders gebruikt. Misschien gebruik je ‘m wel als je een keer gelijk hebt, of juist nadat je bij de kapper bent geweest. Maar niemand gebruikt de emoji met de echte betekenis: het is een baliemedewerkster.


Bid emoji
Als je een tentamen hebt gemaakt en heel erg hoopt dat je een goed cijfer krijgt dan gebruik je deze emoji. Maar daar is ‘ie helemaal niet voor bedoeld. In de Japanse cultuur staat deze emoji voor excuses of dankbaarheid, maar er zijn ook berichten dat het een high five moet voorstellen.

Vallende ster emoji
Wij kunnen het ook bijna niet geloven, maar dit is dus géén vallende ster! Deze emoji moet duizeligheid voorstellen. Als je de volgende keer niet zo lekker bent en misschien wel met een kater op bed ligt, kun je deze emoji gebruiken.


Sad emoji
Als je verdrietig of teleurgesteld bent – bijvoorbeeld als je net de laatste aflevering van 13 Reasons Why hebt gezien – dan komt deze emoji goed van pas. Maar je raadt het al, hij staat ergens anders voor. Het moet iemand voorstellen die nadenkt!


Boze emoji
De emoji die stoom uit zijn neus heeft kan maar één ding betekenen: hij is boos. Of toch niet? De emoji heeft juist een positieve betekenis! Het is een triomfantelijke emoji die opluchting representeert, bijvoorbeeld na een spannende presentatie of wanneer je net een intense workout achter de rug hebt. Tja, wij hebben het ook niet verzonnen. 


Verbaasde kat
Als je een kattenmens bent vind je het vast leuker om deze emoji te gebruiken dan de standaard verbaasde emoji. Toch is dit géén verbaasde kat. Het is namelijk een vermoeide kat!


Twee handen emoji
Om eerlijk te zijn weten we ook niet helemaal waar deze emoji voor staat, maar de echte betekenis hadden we al helemaal niet geraden. Deze emoji staat namelijk voor openheid of een knuffel.


Scheet emoji
Als je een beetje last van je darmen hebt, weet je deze emoji wel te vinden. Helaas is de ware betekenis van deze emoji een stuk saaier. Het moet ‘gewoon’ lucht voorstellen.

echte betekenis emoji

Lees ook:

Beeld: iStock | Bron: elle.com