Lifestyle

Heftig verhaal: Ik ben gepest en heb daar nog steeds elke dag last van

Girlscene.nl gaat over fashion en beauty, allerlei happy dingen in het leven. Helaas maak je soms ook minder leuke dingen mee. Want vervelende en heftige dingen horen jammer genoeg ook bij het leven. Sommige meiden hebben wel iets heel heftigs meegemaakt en willen hun verhaal graag met jullie delen. Deze keer het verhaal over een meisje dat heel erg is gepest en daar hier nog steeds elke dag mee moet dealen. 

Oké toen ik dit wilde gaan schrijven wist ik niet dat het zo moeilijk zou worden, maar ik wil het toch vertellen.
Toen ik in groep zeven zat ben ik gepest. Ik was nooit de dunste dus riepen ze naar me: “Hé daar is ons varkentje”. Daar begon het mee. Elke dag opnieuw moest ik het aanhoren, 2 jaar lang. Toen ging ik naar de middelbare school. Daar ging het gelukkig beter. Ik was 12 jaar toen ik naar de middelbare school ging.

Lag het dan toch aan mij? Ik begon mezelf te haten. Letterlijk. In het begin was het nog niet zo erg, ik deed gewoon normaal tegen iedereen. Totdat een meisje uit mijn klas doorhad dat er iets was. Omdat ze het had meegemaakt bij haar zus. Iedereen wist dat er iets was. Maar wat?

Ik wilde het niet vertellen, ik schaamde me. Maar het moest. Ik vertelde alles. Ik vertelde over het snijden. Ik vertelde over dat ik er niet meer wilde zijn. In het begin wisten twee of drie mensen dit. Maar zo als het gaat, binnen no time wist de hele klas het. En eigenlijk omdat zij me wilden helpen. Maar het werd alleen maar erger. Elke dag dacht ik: zal ik naar huis gaan of naar waar ik thuishoor?

Mijn ouders wisten al die tijd van niks! Totdat ik bij mijn beste vriend was. En ze alles lazen op mijn telefoon. Ik ben nu 15 jaar en het is nog steeds niet helemaal oké, maar het gaat al beter. Dus mensen, kijk uit met wat je zegt of doet tegen iemand. Het kan harder aankomen dan dat het bedoeld is. Ik heb hier nog steeds littekens van – letterlijk en figuurlijk.

Dit artikel verscheen eerder op Girlscene in 2017

Wil jij ook graag jouw heftige verhaal delen op Girlscene? Stuur dan een mail met jouw verhaal naar elsemieke@girlscene.nl onder vermelding van: ‘Heftig verhaal’.

Lees ook: