Beauty

5 manieren om te ontharen waardoor jouw haartjes langer wegblijven

In de winter kom je nog weleens weg met behaarde benen en een beetje okselhaar, maar dat gaat niet meer op wanneer je elk moment richting het strand kunt gaan en je jouw favoriete rokje aan wilt. Maar om nu om de paar dagen het scheermes te pakken… Ben je er ook klaar mee dat jouw haartjes zo snel terugkomen? Laat het scheermes links liggen en probeer een van deze manieren waarmee jouw haartjes langer wegblijven. Promise!

1. Waxen
Eén keer waxen en je wilt niet meer terug! Waxen is een tijdelijke ontharingsmethode die het haar met wortel en al verwijdert. Dit gebeurt bij scheren bijvoorbeeld niet, waardoor haartjes heel snel terugkomen. Bij waxing blijft je haar gemiddeld 3 tot 5 weken langer weg. Eerst zal de depiladora je huid ontsmetten. Dan brengt ze een flinterdun laagje olie op je huid aan, waardoor de wax alleen aan het haar kleeft, en niet aan je huid. Dat bespaart je een hoop ongemak! De wax brengt ze aan met spatels en vervolgens trekt ze met een snelle handbeweging de wax van je af. Dan brengt ze een lotion aan die kalmeert en de lege haarzakjes laat dichttrekken en ten slotte zal ze je huid nabehandelen met een cooling gel. De Girlscene redactie heeft goede ervaringen met The Waxing Company. Deze salon is alleen voor dames; je zal er geen heren aantreffen. Bovendien zijn alle depiladoras heel ervaren en staat hygiëne voorop.

2. Harsen
Harsen werkt weer net iets anders dan waxen. Bij harsen zit er plakspul op een strip. Deze plak je op je huid en die trek je er weer af. Je werkt dus niet met vloeibare middelen die hard moeten worden, maar met strips. Deze methode is fijn wanneer je thuis aan de slag wilt, er zijn bij de drogist veel soorten harsstrips te koop. Dze methode is vrij pijnlijk, maar wanneer je het vaker doet zullen de haren minder dik en minder snel terugkomen. Hierdoor doet het ook een stuk minder zeer.

ontharen langdurig zomer

3. Epilady
Ook dit kun je thuis doen, maar hiervoor heb je wel een epilady nodig. Dit is overigens niet aan te raden voor de schaamstreek! De oksel kan ook te pijnlijk zijn. Let er wel op dat je haartjes lang genoeg zijn – wanneer het haar te kort is pakt de epilady het niet en schiet je er dus niets mee op. Het kan zijn dat er binnen een paar dagen alsnog stoppeltjes opkomen door de haarcyclus. Deze haartjes zijn er dan nog niet uit getrokken.

4. Sugaring
Zoals de naam al doet vermoeden is de wax op basis van suiker. Bij verschillende salons kun je je laten ontharen, maar je kunt het ook thuis doen. Zelf aan de slag? De ingrediënten die je hiervoor nodig hebt zijn suiker, zout en citroen. Je verhit dit en brengt het (nadat het afgekoeld is) aan op het lichaamsdeel dat je wilt ontharen. Let op: het goedje moet wel warm zijn, anders werkt het niet. Leg er vervolgens een katoenen lap of strip op, druk dit aan en trek de strip in één snelle beweging er af. Je kunt de suikerpasta heel lang bewaren. Wel weer even opwarmen voor gebruik!

5. Laser
Wil je helemaal van die haren af? Dan kun je laseren overwegen. Het is wel een hele investering, maar je bent er dan wel gelijk goed vanaf. Je kunt naar een kliniek gaan om het te laten doen of zelf een apparaat kopen. Door middel van laserstralen worden je haarzakjes kapot gemaakt, hierdoor kunnen er geen haren meer groeien. Ze kunnen niet alle haarzakjes in één keer doen, dus je hebt meerdere behandelingen nodig. De huid zelf beschadigt niet, maar laat het wel in een goede kliniek doen. Kijk vooraf ook even in je polis, misschien verzekert je verzekering het wel voor een deel.

 Bron: The Waxing Company | Beeld: iStock