Travel

Zo maak jij de perfecte Instagramfoto’s tijdens je vakantie

Een weekje naar Spanje, een weekendje Parijs of gewoon lekker genieten van het Nederlandse zonnetje. Wat zijn jouw plannen deze vakantie? Er zijn ongetwijfeld momenten die je vast wilt leggen en de mooiste foto’s delen wij natuurlijk op Instagram. Maar hoe maak je de perfecte Instagram foto? Met deze tips maak jij vakantiefoto’s waar iedereen jaloers op wordt.

1. Kies het juiste moment
Hoewel het logisch klinkt dat het beste licht juist midden op de dag is, kun je beter na zonsopgang foto’s maken. Grote kans dat halverwege de dag (lees: felle zon) mooie details wegvallen door het felle licht. Én nu hoef jij je de rest van de dag ook geen zorgen meer te maken over je outfit.

2. Zoek naar de juiste achtergrond
Dit is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar de achtergrond is minstens zo belangrijk als de persoon of het item op de voorgrond. In het buitenland heb je meestal de luxe dat je uit veel prachtige achtergronden kunt kiezen. Maak hier dus gebruik van! 

3. Neem meerdere foto’s
Probeer altijd meerdere foto’s te maken. Kleine moeite en scheelt af en toe een hoop frustratie. Niks is vervelender dan teleurgesteld wazige en/of bewogen foto’s terugkijken.

4. Vermijd de (standaard) selfies
Met af en toe een selfie erin gooien is natuurlijk niks mis, maar een heel Instagram-profiel met alleen jouw hoofd op de voorgrond is natuurlijk wel wat saai… Dus wissel lekker af!

5. Golden hour
Misschien heb je hier wel eens van gehoord. Dit gouden uurtje is kort na zonsopgang en net voor zonsondergang en heeft een magisch effect op je foto’s. Het daglicht is tijdens dit tijdstip roder en zachter en maakt jouw foto’s extra mooi.

6. Flits of geen flits?
Wanneer gebruik je de flits en wanneer niet? Probeer de flits zoveel mogelijk te vermijden, om rode ogen en andere belichtingsproblemen te voorkomen. Bij fel zonlicht kan de flits je foto goed verpesten, want het creëert vaak donkere schaduw op je foto. Gebruik ‘m dus alleen als het écht niet anders kan.

7. Zoek naar details
Hoewel je het liefst op een foto jezelf of een mooi landschap in de spotlight zet, is het voor de afwisseling leuk om eens een detail te fotograferen. Denk aan een mooie bloem, vlinder of kleurrijke, zomerse accessoire.

8. Bewerk de foto
Instagram heeft natuurlijk veel filters die je foto’s nog mooier maken, maar vergeet niet: less is more. Een filter kan heel mooi zijn, maar gooi nooit zes filters over elkaar. Soms is een foto al mooi zonder filters en heeft het geen bewerking nodig.

9. Blijf bij jezelf
Post foto’s waar jij blij van wordt. Ga geen mensen na-apen, maar creëer je eigen stijl. Het is tenslotte jouw Instagram-account!

Lees ook:

Beeld: Pixabay