Lifestyle

Checklist: dit moet je meenemen voor een dagje strand

In de zomer is het heerlijk om er een dagje op uit te trekken, zoals een dagje strand. Lekker de hele dag buiten, met je voeten in het zand, een zweetsnor onder je neus en het zonnetje op je hoofd. Maar welke spullen neem je mee? Wat mag je zeker niet vergeten? Girlscene helpt je een handje en geeft je een goede checklist voor een dagje strand.

Zonnebrand
Gebruik altijd een zonnebrandcrème met minimaal factor 15. Kies een factor die bij jouw huidtype past. Ook als je niet snel verbrandt moet je altijd een zonnebrandcrème gebruiken. Wanneer je dat niet doet beschadigt je huid, zelfs als het er niet verbrand uitziet.

Zonnebril
Een hele dag knijpen met je ogen is niet erg prettig. Daarnaast is UV-straling niet alleen slecht voor je huid maar ook schadelijk voor je ogen. Doe daarom altijd een zonnebril op en voorkom oogproblemen als staar en zelfs kanker.

Pet
Wanneer je de hele dag in de volle zonlicht doorbrengt, beschermen de meeste mensen zich wel tegen de zon. Maar vaak wordt de hoofdhuid vergeten. Oef, dat gevoel als op je hoofd bent verbrand en door je haren kamt… Niet erg prettig. Neem daarom een pet mee of probeer je scheiding weg te werken.

Een koelbox
Een dag voordat je naar het strand gaat is het verstandig om wat koelelementen in de vriezer te stoppen. Zo hou jij hapjes en drankjes zo lang mogelijk koel in een koelbox of -tas.

Eten en drinken
Naast koelelementen is het ook altijd heerlijk om een flesje water in te vriezen. Zo heb je de hele dag super koud drinken, wat zeker niet verkeerd is op een warme stranddag.

Een parasol
Heb je thuis een parasol? Ideaal voor als je even in de schaduw wilt of je eten en drinken koel te verstoppen.

checklist dagje strand
Strandlaken
Een comfortabel en groot strandlaken mag zeker niet ontbreken tijdens een bezoekje aan het strand. Kies voor een Velours strandlaken, deze zijn zacht en absorberen minder dan een gewoon strandlaken. Ook hamamdoeken zijn ideaal, aangezien deze lekker licht zijn en je al genoeg spullen hebt om mee te sjouwen.

Strandmatje
Naast een strandlaken is een strandmatje voor onder je handdoek erg praktisch. Wanneer je laken nat wordt blijft het zand er niet meteen aan vastplakken en blijft je handdoek langer schoon.  

Strandstoel
Als je met de auto bent en veel spullen mee kan nemen, vergeet dan zeker niet een lig- of strandstoel. Wanneer je de hele dag op het strand ligt weet je op een gegeven moment niet meer hoe je moet gaan zitten of liggen. Een stoel is daarom geen overbodige luxe tijdens een stranddagje.

Vochtige doekjes
Niets is zo vervelend dan wanneer je wilt gaan genieten van lekker eten, maar je hele handen onder het zand zitten. Of dat wanneer je even wilt krabben aan je gezicht en je hele gezicht onder smeert met zand. Kortom: vochtige doekjes zijn een must op het strand.

Dingen om je te vermaken
Misschien ben jij een pro in zonnen en kun jij makkelijk de hele dag languit liggen, maar voor de meesten is dit best lastig. Na een paar uurtjes liggen, draaien en zitten is het wel even lekker om wat anders te doen. Neem daarom een bal of badmintonrackets, zodat je ook even iets actiefs kunt doen.

Extra handdoek
Naast je strandlaken is het altijd fijn om een gewone handdoek mee te nemen. Ben je nog niet helemaal opgedroogd wanneer je weggaat dan is een schone handdoek een stuk prettiger dan een doorweekt laken dat onder het zand zit.

Een plastic tas
Je handdoek is aan het einde van de dag meestal erg nat en daarom kun je hem maar beter goed opbergen in een plastic tas. Dit geldt natuurlijk ook voor je bikini, wanneer je deze liever uit doet en hem omruilt voor een nieuwe outfit.

Muziekbox
Een lekker muziekje op en je dommelt heerlijk weg in het zonnetje. Wanneer je met een grote groep bent en je niet wilt afsluiten van de rest door je oordopjes in te doen, is het handig om een waterdichte muziekbox mee te nemen.

Power bank
Bij het afspelen van muziek is je telefoon binnen no-time leeg. Daarnaast zorgt de zon er ook nog eens voor dat je batterij minder lang meegaat. Een powerbank is dus zeker geen slecht idee om mee te nemen.

Lees ook:

Beeld: Pixabay