Food

4x gezonde lunchrecepten om mee te nemen

Ben je klaar met je standaard boterham met kaas tijdens de lunch, maar heb je geen zin om uren in de keuken te staan? Wij hebben vier recepten die gezond, lekker én heel makkelijk te maken zijn. Het kost net iets meer tijd dan je everyday boterham, maar het is dan ook zoveel lekkerder! Wij weten wat jij morgen gaat lunchen… 

Wil jij wel een keer wat anders mee naar school of naar je werk, maar heb je geen zin om met ingewikkelde ingrediënten uren in de keuken te staan? Dan zijn deze receptjes perfect voor jou! Ze zijn zó eenvoudig dat het eigenlijk niet eens een echt recept te noemen is. Ook heel fijn is dat alles de avond van tevoren te maken is en koud net zo lekker is als warm. Let’s get started!

View post on Instagram
 

✩ Bananenpannenkoek ✩
Havermout  → 40 gram
Kokosolie  → 1 eetlepel
Kaneel  → 1 eetlepel
Banaan → 1
Eieren → 3
Blender

1. Stop de havermout en de banaan in een blender.
2. Stop één ei (eigeel + eiwit) in de blender en voeg het eiwit van de overige twee eieren toe.
3. Voeg de kaneel toe.
4. Meng het geheel tot een mengels in de blender. Het moet de structuur van pannenkoekenbeslag krijgen.
5. Bak het beslag met de kokosolie in een koekenpan, net zoals je bij een pannenkoek zou doen. Zet de pan op een laag vuur en draai de bananenpannenkoek halverwege om zodat hij aan beide kanten een mooi bruin kleurtje krijgt.

Tip: je kan ook kleine pannenkoekjes bakken als je dat makkelijker vindt om mee te nemen. 

View post on Instagram
 

✩ Pizzawrap ✩
Tomatenpuree  → 1 blikje
Italiaanse ham
Tomaat
Mozzarella
Rucola
Wrap 

1. Verdeel de tomatenpuree over de wrap.
2. Beleg nu de wrap met mozzarella, tomaatjes en Italiaanse ham. 
3. Bak de wrap ongeveer twintig minuten op 180 graden in de oven.
4. Maak de wrap af met wat rucola.

Je hoeft de wrap niet precies zo te beleggen, je kan er zelf aan toevoegen wat je lekker vindt! Wedden dat iedereen jaloers is op jouw healthy pizza?
 

View post on Instagram
 

✩ Flammkuchen ✩
Crème fraîche → 1 bakje
Spekjes
Rode ui
Peper
Wrap
Zout

1. Verdeel de crème fraîche over de wrap.
2. Snijd de rode ui en beleg de wrap met de ui en spekjes.
3. Maak de wrap af met wat peper en zout.
3. Bak de wrap ongeveer twintig minuten op 180 graden in de oven.

Deze flammkuchen lijkt op de pizzawrap en is net zo lekker en makkelijk!

View post on Instagram
 

✩ Yoghurt Griekse stijl ✩
Griekse yoghurt → 250 ml
Walnoten → 2 handjes
Honing  → 3 eetlepels
Cacao → 1 theelepel

1. Pak een bakje waar je de yoghurt in mee gaat nemen. Voeg allereerst één eetlepel van de honing toe.
2. Breng nu een laagje yoghurt aan en wat walnoten.
3. Herhaal dit totdat alles op is.
4. Breng tot slot een laagje cacao aan boven op de yoghurt.

Dit recept is super simpel en lekker voor in de zomer, of wanneer je niet van een zware lunch houdt.

Neem de recepten als basis en ga zelf aan de slag. Voeg nog wat extra fruit, muesli of zelfs pindakaas toe. Maak van een saaie lunch een feestje! 

Lees ook:

Beeld: Pixabay