Lifestyle

Sleutels kwijt? Zó vind je ze en raak je ze nooit meer kwijt!

Het maakt niet uit wat je doet, het lijkt wel of je áltijd je sleutels kwijt bent. Je sleutel lag gisteravond nog netjes op het kastje, maar lijkt deze ochtend wel in rook te zijn opgegaan. Ben jij ook een echte chaoot en ben je altijd je sleutelbos kwijt? Vanaf nu niet meer door deze handige tips. Kun je morgenochtend nog lekker even in bed snoozen. 😉

Niets vervelender dan je sleutels die kwijt zijn. Op de één of andere manier zijn ze ook altijd kwijt op momenten dat je mega haast heb… Nooit meer je sleutelbos kwijt? Gebruik dan deze tips, succes gegarandeerd!

Tip 1: Waarschijnlijk is je eerst reactie om direct te gaan zoeken naar je sleutels. Toch is het beter hier nog even mee te wachten. Onze eerste gedachte is vaak om te gaan zoeken, maar we hebben vaak geen idee wat we aan het doen zijn. Door de blinde paniek weten we niet meer wat we zoeken en kijken we eroverheen. Het heeft dus geen zin om direct je sleutels te zoeken, je creëert er alleen maar meer chaos mee.

Tip 2: Zorg eerst dat je rustig wordt en dat je de tijd hebt om naar je sleutels te zoeken. Heb je je sleutels nodig voor je fiets en heb je ze nú nodig? Jammer dan, dat wordt de bus. Wanneer je geen tijd hebt om te zoeken kun je beter voor plan B kiezen. Het heeft geen zin om te zoeken wanneer je nog niet rustig bent, de kans is dan groot dat je het niet gaat vinden. Toch is er eigenlijk geen reden om in paniek te raken; vaak ben je namelijk niet iets kwijt, maar heb je het verkeerd teruggelegd. 

Tip 3: Bedenk voor je begint moet zoeken wanneer je je sleutels voor het laatst hebt gebruikt. Heb je de deur geopend? Je fiets op slot gezet? Vaak liggen ze toch op een voor de hand liggende plek. Probeer de situatie in je hoofd te visualiseren en je merkt dat je je vaak meer herinnert dan dat je denkt.

Tip 4: Niets gevonden op de meest logische plekken? Zoek dan elk plekje stategisch af met concentratie. Het kan helpen op het woord ‘sleutel’ hardop te herhalen. Het klinkt misschien een beetje gek en zweverig, maar door het woord te herhalen focus je je compleet op het zoeken van je sleutels. Vaak ligt het er namelijk wel, maar kijken we niet goed. Zoek ook onder en achter objecten. Het kan best zijn dat jij jouw sleutels op het kastje het neergelegd, maar je broertje zijn jas eroverheen heeft gegooid. 

Tip 5: Nog steeds niet gevonden? Begin dan met een grote schoonmaak in huis. Raak vooral niet in paniek. Mocht je bang zijn dat je je sleutels onderweg bent kwijtgeraakt, loop dan ook de route die je genomen hebt. Tip: Zet nooit je naam of adres op een sleutelhanger aan je sleutelbos. Doe je dit wel dan kan het zijn dat inbrekers je opzoeken en proberen binnen te komen door de gegevens die jij aan je sleutelbos hebt gehangen.

Zorgen dat je morgen je sleutels niet weer kwijt bent doe je zo:
♡ Leg ze op een standaard plek neer, bijvoorbeeld in een bakje of aan een haakje. In het begin is het even wennen, maar het gaat je een hele hoop tijd schelen!
♡ Vaak je sleutels kwijt in je tas? Hang er dan iets herkenbaars en groots aan zodat hij sneller opvalt.
♡ Installeer een speciale app met een hangertje die gaat piepen wanneer jij je sleutels kwijt bent. Zo kun je ze altijd terug vinden!

Lees ook:

Beeld: Giphy, Brunopress | Bron: Gretchenrubin.com, Dailymail