News

Deze vriend gaat heel goed om met de angststoornis van zijn vriendin

Nachtenlang wakker liggen door het piekeren en constant een stemmetje in je hoofd hebben die zegt dat het misgaat. Het leven met een angststoornis is niet makkelijk. Voor jou niet, maar ook niet voor degene met wie je een relatie hebt. Dit vriendje verdient de ‘best boyfriend of the year’-award, want hij laat zien dat hij er altijd voor zijn vriendin, die een angststoornis heeft is. 

 Callie Amelia Theodore brengt een ode aan haar vriend Chris die haar door dik en dun steunt. Dat is niet altijd makkelijk, want Callie heeft een angststoornis waardoor ze soms extra veel aandacht en begrip nodig heeft. Ondanks dat Chris zelf geen angststoornis heeft, is hij er altijd voor zijn vriendin. En dat niet alleen, hij veroordeelt haar niet en neemt haar gevoelens serieus. 

“Het is moeilijk om van iemand te houden met een angststoornis. Ze zijn overgevoelig, bedenken allerlei scenarios in hun hoofd en hebben constant bevestiging nodig,” schrijft Callie op Facebook. “Vind iemand van wie je niet het gevoel hebt dat het lastig is om van jou te houden. Iemand die je zekerheid geeft. Iemand die niet zegt dat je overdrijft. Iemand die je troost als je een angstaanval hebt. Iemand die nooit wegloopt, hoe moeilijk je het hem of haar ook maakt. Er zijn zulke mensen. Mensen die je kalmeren en je geborgenheid geven – dat werkt beter dan elk medicijn op de wereld.”

Callie heeft zo’n bijzonder persoon gevonden in haar vriend. Chris heeft zelfs een video gemaakt waarin hij vertelt over angsten en hoe je ermee om moet gaan. 

Lees ook: