Lifestyle

8 krachtige nummers voor een beetje extra girlpower

Feminist zijn is voor sommige mensen een vies woord. Het doet ze denken aan vrouwen die uit een soort protest al hun lichaamshaar laten groeien, uit principe geen rok aan willen doen en op de barricade schreeuwen dat ze het zo moeilijk hebben. Maar gelukkig komt het woord steeds meer uit dat duistere hoekje. Ik, Qmusic-dj Mandy Woelkens, noem mezelf namelijk met trots een feminist, ik vergeet trouwens wel af en toe mijn benen op tijd te scheren, maar dat kan in de winter altijd voor extra warmte zorgen. Omdat vrouwen elkaar soms iets meer mogen steunen, deze maand een lijstje GIRLPOWER. 

Beyoncé – Formation

Watch on YouTube

Er is er natuurlijk naar eentje die het lijstje kan starten en dat is toch wel Queen B. En toegegeven, ik ben fangirl van Beyoncé. Maar de tekst leek mij enorm toepasselijk om de rest van het lijstje voort te zetten; ‘Ok ladies, now let’s get in formation!’

Ann-marie – Ciao Adios

Watch on YouTube

Hopelijk hoef je er nooit door het verdriet te gaan van een vriendje of vriendinnetje dat vreemdgaat binnen je relatie. Het overkwam de zangeres Ann-Marie helaas wel. Je zou haar kunnen kennen van de hit die ze momenteel heeft met Clean Bandit en Sean Paul; Rockabye. Maar gelukkig maakt ze nu dus ook solo toffe tracks. En daarbij is het trouwens niet alleen in haar muziek een toffe chick te noemen, ze is ook drievoudig wereldkampioen karate. Niet eentje waar je dus ruzie mee moet krijgen.

Lady Gaga – The Cure

Watch on YouTube

Alle Little Monsters gingen helemaal crazy toen Lady Gaga op het Amerikaanse festival Coachella opeens een nieuw nummer ten gehore bracht dat niet op het album Joanne staat. En zoals je uiteraard van Lady Gaga kan verwachten is dit ook weer een heel fijn hitje.

Katy Perry – Bon Apetit

Watch on YouTube

Uit het niks dropte Katy Perry een nieuwe single. Op haar Instagram verschenen allemaal foto’s en filmpjes dat ze aan het koken en/of eten was. Ondertussen was dit dus gewoon een tease voor haar nieuwe single Bon Apetit. Oh, en als je nog wil weten hoe je de beste kersentaart bakt: hiervoor heeft Katy in samenwerking met Tasty een video voor opgenomen.

Rihanna – Love on the Brain

Watch on YouTube

Het is al wel een oudere track van Rihanna, maar op Qmusic hebben we hem ietwat later ontdekt. En mijn hemel, wat is dit een krachtig nummer, maar stiekem ook een beetje verdrietig. Het gaat over een gewelddadige relatie waarin in dit geval de vrouw bont en blauw wordt geslagen. Iets wat Rihanna zelf ook mee heeft gemaakt in haar relatie met Chris Brown. Maar uiteindelijk was ze gelukkig sterk genoeg om bij hem weg te gaan. En zo te horen was het ook inspiratie voor dit nummer.

Alessia Cara – Scars To Your Beautiful

Watch on YouTube

Al wel eerder dit jaar uitgekomen, maar met een boodschap die je niet vaak genoeg kan horen. Er zijn vast genoeg imperfecties aan jezelf op te merken. Maar de boodschap van Alessia Cara is dat je ook mét imperfecties mooi bent zoals je bent.

Halsey – Now or Never

Watch on YouTube

Halsey is back, inclusief haar blauwe haren. Of ik zeg dan wel back, maar helemaal weg was ze natuurlijk helemaal niet. Je hoorde haar namelijk ook op het nummer Closer van de Chainsmokers, dat een enorme hit is geworden. Maar nu is er weer solowerk van de Amerikaanse zangeres. De nieuwe track Now Or Never staat op haar tweede album: Hopeless Foundation Kingdom.

Sia – Never Give Up

Watch on YouTube

Deze vrouw is om zo veel verschillende redenen een toffe chick te noemen. Maar niet op de minste plaats natuurlijk om haar muziek en altijd toffe videoclips. En volgens mij hebben we allemaal wel een moment waarop het allemaal even niet vanzelf gaat. Dan is de boodschap van Sia bij deze track eentje om te onthouden!

Lees ook:

Beeld: iStock & HANNAH LIPOWSKY | Bron: Qmusic

Must reads 👀