Lifestyle

14 festivals die deze zomer in jouw festivalagenda moeten staan

Het zonnetje schijnt, een drankje in je hand en wat goede muziek. Wat wil je nog meer? Nu het steeds lekkerder weer wordt, beginnen bij ons de festivalskriebels wel weer te komen. Bij jou ook? Dat komt goed uit! Girlscene zet namelijk vandaag de állerleukste festivals voor jou op een rij.

1. Pinkpop
3, 4, 5 juni
Ook Pinkpop mag dit jaar niet in ons rijtje ontbreken. Zeker nu niemand minder dan Justin Bieber komt optreden op dit festival. Bij Pinkpop is het mogelijk om een dag naar het festival te gaan, maar de echte die hards gaan natuurlijk gewoon het hele weekend.

2. Open Air
3, 4 juni
Hou jij meer van dansen en ga jij helemaal los bij de DJ booth? Dan kun je dit weekend misschien beter naar Amsterdam Open Air gaan. Van techno, tot house en hiphop, dit weekend gaan de voetjes absoluut van de vloer.

3. Freshtival
​3, 4 juni
Ben jij tijdens Pinksteren in het oosten van het land te vinden? Ook daar staan een groot festival gepland. Ken je Freshtival al? Ga helemaal uit je dak met Nicky Romero, De Jeugd van Tegenwoordig en The Partysquad tijdens de negende editie van dit festival in Enschede. P.s.: dit jaar voor het eerst met een echte festivalcamping! 

4. Down the Rabbit Hole
23, 24, 25 juni
Een mini-vakantie vol muziek in alle tonen aan het heldere meer van de Groene Heuvels, zo beschrijft de organisatie het festival zelf. Klinkt niet verkeerd al zeggen we het zelf… Tussen de line-up staat voor iedereen wel wat, dus geen discussies met vriendinnen en hup naar Down the Rabbit Hole!

5. Concert at Sea
30 juni & 1 juli
Houd jij van muziek van eigen bodem? Neem dan eens een kijkje bij Concert at Sea. Van Chef’special en Teske tot Broederliefde. Dat belooft een groot feest aan de kust van Zeeland!

6. WOO HAH!
30 juni, 1 juli
Staat jouw Spotify-account vol met hiphopbeats? Pak dan snel je agenda erbij, want dit festival is voor alle hiphoplovers. Grote nationale én internationale artiesten reizen af naar Tilburg voor dit grote hiphopfestival.

7. Milkshake festival
29, 30 juli
♬ ‘My milkshake brings all the boy to my yard’ ♬ Houd jij van milkshakes en van dansen? Dan moet je 29 en 30 juli in het Westerpark van Amsterdam zijn.

8. Woodstock
hele zomer
Op het strand van Bloemendaal is het elke week partytime! Strandtent Woodstock zorgt ervoor dat er elke week gedanst mag worden op de fijnste plaatjes. Dat betekent overdag lekker relaxen in de zon en ‘s avonds door naar het feestje!

9. Zwarte Cross
13,14,15,16 juli
Wil jij eens een keer iets anders? Ga dan naar de Zwarte Cross! Geloof ons, je kijkt je ogen uit. De Zwarte Cross beschrijft zich als een bizarre mix van muziek, theater, motorcross, stunts en veel humor. Hier moet je een keer geweest zijn!

10. A Day at the Park
15 juli
A Day at the Park bestaat dit jaar al 10 jaar. Schrijf 15 juli dus maar vast in je agenda, want dit wordt dubbel feest.

11. Solar Weekend Festival
3, 4, 5 , 6 augustus
Dit festival vlakbij Roermond heeft een programma met dj’s, rappers en bands. Het staat bekend om de creativiteit, wat je terugziet in de mooie bouwwerken op het terrein. Enneh, opgepast! Wist je dat er elk jaar een waterpistolengevecht is?

12. Appelsap
12 augustus
Niemand minder dan Lil’ Wayne is bevestigd en gaat in augustus optreden op het Appelsap festival. Deze dag kan nu al niet meer stuk, wij zijn benieuwd naar de volledige line-up!

13. Lowlands
18, 19, 20 augustus
Uiteraard mag Lowlands niet ontbreken in dit lijstje. Dit jaar vindt het festival al voor de 25e(!) keer plaats in Biddinghuizen, en als wij de line-up bekijken belooft het dit jaar wederom een spectaculair weekend te worden!

14. Smeerboel
9 september
Hoewel de zomer op zijn eind loopt, zijn er in september gelukkig nog genoeg feestjes te vinden. Glibber, glijd en dans de hele dag op het Smeerboel festival in Utrecht.

Lees ook:

Beeld: iStock