Travel

5 x relatief goedkoop reizen buiten Europa in het najaar

Even weg uit de realiteit en je verliezen in een andere cultuur en omgeving. Af en toe zijn we hier echt aan toe en hebben we dit nodig om ons later weer te focussen op ons eigen leven. Het is heerlijk, maar kost helaas wel wat geld, vooral als je een verre reis wilt maken en andere werelddelen wilt ontdekken. Deze 5 bestemmingen in Europa zijn betaalbaar.

Een verre reis kost natuurlijk meer dan wanneer je in Europa blijft, maar er is zo veel moois buiten deze grenzen. Deze bestemmingen buiten Europa zijn op een vliegticket na erg goedkoop en zijn dus zeker de moeite waard om eens te bezoeken.

Vietnam
Aziatische bestemmingen zoals Singapore en Japan zijn dure bestemmingen om te bezoeken, maar Vietnam daar en tegen is beter bestand tegen een kleine portemonnee. Het eten op straat bij van die kleine (niet altijd even smakelijk uitziende) kraampjes zijn net zo goed als van een gewoon restaurant. Het eten is goedkoop en de hotels ook redelijk. Voor een hotel met 3 of 4 sterren betaal je gemiddeld €35 euro per nacht. Daarnaast vind je ook goede guesthouses, waar voor €15 per nacht prima kunt overnachten. Er is veel te zien in Vietnam, van Halong Bay tot Ho Chi Minh City. Geef jezelf veel tijd om het land te ontdekken, want het is prachtig en je wilt niks missen. En vergeet vooral niet op de fiets te springen voor een fietstocht door Hoi An.

Bolivia
In het zuiden van Amerika ligt Bolivie, een goed alternatief voor dure bestemmingen als Argentinie en Brazilie. Al kan ‘alternatief’ wel weg worden gelaten, wat ooh Bolivie wat ben jij bijzonder en mooi. Met verschillende landschappen biedt Bolivia veel diversiteit. De gemiddelde kosten die je per dag besteedt liggen vrijwel nooit boven de €25. Zeker niet als je in een simpel hostel verblijft. Begin je reis in La Paz en reis verder naar het meer van Titicaca, dat langs de grens van Bolivia en Peru ligt. Je kunt de Inca ruïnes bezoeken en rond het water wandelen; een van de grootste meren van Zuid-Amerika. En wat je zeker niet moet overslaan is het streetfood, het is zowel lekker als goedkoop.

vakantiebestemmingen buiten Europa
India
Er zijn erg dure hotels in India, maar over het algemeen is het grootste deel super betaalbaar. India heeft een aantal geweldige plekken die je kunt bezoeken, waaronder de Taj Mahal, en daarom wil je graag een aantal weken blijven zodat je het ware Inda echt kunt beleven. In de bruisende stad Mumbai zijn verschillende high-end hotels voor een prijs van zo’n  €105 per nacht, een bijzonder goede deal als je ziet in welke luxe jij je dan begeeft. Daarnaast zijn maaltijden slecht een paar euro en kun je je helemaal vol eten voor weinig geld. Daarnaast moet je zeker wat tijd doorbrengen in Jaipur, ook wel bekend als de ‘Pink City’, waar je historische locaties en openlucht markten kunt bewonderen.

Zuid-Afrika
Een goede keuze voor reizigers die houden van luxe hotels, maar niet geheel blut terug willen komen. In het laagseizoen tussen mei en september zijn de hotels en safari lodges bijzonder goedkoop. En een safaritocht is natuurlijk de belangrijkste reden om naar Zuid-Afrika af te reizen. Zuid-Afrika kan erg duur zijn, maar er zijn een aantal manier zonder je bankrekening op te blazen. Voor een overnachting in een jeugdherberg betaal je zo’n €15. Wil je iets meer privacy dan ben je €25 kwijt voor een nachtje op een boerderij.

Thailand
Thailand is onder reiziger op het moment zeer in trek. Veel mensen reizen af naar dit land, want Thailand heeft voor ieder wat wils. Van kleurrijke bergvolkeren in het noorden tot aan tropische regenwouden, waar apen en wilde olifanten leven. Daarnaast heeft het land prachtige eilanden waar je heerlijk kan relaxen of een fullmoon party kan meepakken. Wanneer je door Thailand reis doe je dit niet alleen per vliegtuig, maar ook per tuktuk, longtailboot, de lokale bus en de nachttrein. Bezoek een van de tempelgrotten of kijk je ogen uit bij de Railway Market. De mensen zijn overigens erg gastvrij waardoor je je snel op je gemakt voelt in deze cultuur.

Beeld: iStock | Bron: Refinery29.com, Huffingonpost.com