Lifestyle

13 natuurlijke producten die je helpen om een summer body te krijgen

Hoewel we heel graag Netflixen en chillen – en dan het liefst met een snack erbij – is het ook fijn om zelfverzekerd op het strand te verschijnen. Maar die summer body komt er niet vanzelf! Een gezond lichaam krijg je met de juiste en natuurlijke producten. Je hoeft de chocola dus echt niet te laten staan, maar je kunt wel voor een gezonde variant kiezen! En dat geldt voor alles: van pasta tot noodles. Wil jij weten welke gezonde producten je in huis moet hebben? Lees snel verder.

Healthbox wordt iedere twee maanden uitgebracht en wordt dan samengesteld door een healthexpert. De nieuwste editie is samengesteld door Juglen Zwaan van ahealthylife.nl. Hieronder vind je de prachtige natuurlijke producten die deze maand in de box zitten én lees je hoe je de box kunt bestellen met €100 korting. 

healthbox juglen inhoud

Vitals – Spirulina
Het leuke is dat er in deze tabletten niks anders zit dan spirulina. Geen rare hulpstoffen dus! Spirulina bevat bijzonder veel voedingsstoffen. Deze komen we in onze voeding vaak tekort. Chlorofyl is omgezet zonlicht. Wie wil er niet dagelijks een beetje extra zonlicht?

Original Superfoods – Kurkuma
In de Ayurvedische geneeskunst gebruikt men kurkuma al vele eeuwen vanwege de heilzame eigenschappen. De moderne onderzoeken lijken de krachtige werking van kurkuma te bevestigen. Het is een zeer krachtige antioxidant die je kunt toevoegen aan rijst, woksaus of dranken.

Zechsal – Magnesiumspray
Magnesium is betrokken bij meer dan 300 enzymatische reacties in het lichaam. Veel Nederlanders lopen ongemerkt rond met een tekort. Mensen met veel stress verbruiken al snel hun magnesiumreserve. Deze kan weer worden aangevuld met magnesiumspray. Deze kun je op de huid aanbrengen, waardoor het magnesium via de huid wordt opgenomen in het lichaam. Zechsal is een heel goed merk met gevoel voor design en kwaliteit.

squalan healthbox

Squalan – Pure gezichtsolie
Je zou eigenlijk niks op je huid moeten smeren dat je ook niet kan eten. Deze olie bestaat uit maar één ingrediënt: squalaan. Dit is een lichaamseigen stof die zeer voedend is voor de huid. Het mooie is dat dit product compleet vegan is en onze lieve dieren met rust worden gelaten. Het flesje van Squalan is 50ML en heeft al een winkelwaarde van €59,- !

healthbox juglen

Tee Fee – Venkelthee
Deze thee bevat venkel en groene stevia. Groene stevia is onbewerkte stevia met een dropachtige smaak. Het smaakt licht-zoet. Venkel kan kalmerend werkend op de spijsvertering. Deze thee is daarom ideaal om na het eten te drinken.

Testa – Omega 3
Vroeger leefden we in Afrika aan de kust en werd er veel vis gegeten. Tegenwoordig eten we weinig vis en als we die al eten is deze vaak geweekt en bevat daardoor weinig omega 3, maar wel veel omega 6. Vis maakt niet zelf de omega 3-vetzuren aan, maar haalt het uit algen. Waarom zouden wij de vissen lastigvallen als we het ook zelf direct uit algen kunnen halen? Testa bevat de lange keten omega vetzuren EPA en DHA, die we beide nodig hebben. Helemaal plantaardig. 

Zeewierpasta – Sea more
Normale pasta wordt gemaakt van tarwe, maar deze zeewierpasta komt van de zeewier Himanthalia Elongata. Helemaal vrij van gluten en ook nog eens een rijke bron van vezels, omega 3, jodium, ijzer en vitamine C. Deze zeewierpasta is eigenlijk gewoon een groente.

healthbox juglen

Breizh – Keltisch zeezout
Keltisch zeezout is het meest mineraalrijke zout ter wereld. Hierdoor heeft het een rijke smaak, waardoor chemische smaakmakers niet nodig zijn. Als je daar zeewier aan toevoegt, dan wordt niet alleen de smaak, maar ook de voedingswaarde verder verhoogd. Zo bevat zeewier oplosbare vezels, chlorofyl, jodium en vitamine B12.

Ralph Moorman – Boodschappen coach
De supermarkt is een plek geworden waar slimme marketeers ons proberen over te halen hun product te kopen. Om in de supermarkt nog gezonde keuzes te maken is verstand van zaken nodig. Ralph Moorman praat je in dit boek in één klap helemaal bij, zodat marketeers niet langer een loopje met je kunnen nemen. Hulde voor de uitgever CocoBooks die dit mede mogelijk heeft gemaakt!

Ananda – Chocolade
Gezond en lekker kan absoluut samengaan. Dat bewijzen deze pure chocoladerepen van Ananda. Chocolade is één van de rijkste bronnen van magnesium in de natuur. Ook bevat het heel veel antioxidanten. Eén of twee partjes per dag zijn al voldoende om effect te hebben in het lichaam.

Latzimas – Olijfolie
Er wordt heel wat gerotzooid in olijfolieland, maar niet bij Latzimas. Het is een klein familiebedrijf dat deze biologische olie maakt van één soort biologische olijf, de Koroneika. De olie wordt zuurstofarm centrifugaal koud gewonnen en direct in glas gebotteld. Er komt geen plastic bij kijken. Deze olie is ook niet gefilterd, dus de actieve plantenstoffen zitten er gewoon in. Het beste kun je deze olie koud over de salade doen. Je kan hem ook gebruiken om mee te bakken, maar dan wel kort en niet te heet.

Royal Green – Kokosolie
Kokosolie is het meest verzadigde vet in de natuur. Daarom is het goed bestand tegen warmte, licht en zuurstof. Ideaal om mee te bakken. Maar ook om op je huid aan te brengen. Er zijn grote verschillen in kokosolie, waarbij er een hoop niet door de keuring komen. De kokosolie van Royal Green komt met vlag en wimpel door mijn keuring. Het is koudgeperst, met geur en volledig biologisch.

King Soba – Boekweit Quinoa Noodles
Veel Nederlanders eten ongemerkt 6 porties tarwe per dag. In plaats van tarwepasta kun je ook variëren met de boekweit-quinoa noodles van Soba King. Boekweit en quinoa zijn eigenlijk geen granen, maar zaden. Ze zijn bijzonder rijk aan vezels en b-vitamines. De eiwitten die erin zitten zijn ook nog eens compleet van samenstelling.

summer body producten

Wil je ook deze Healthbox in huis hebben? Dat kan! De waarde van de box is €144,95, maar is nu te bestellen vanaf €34,95 op www.healthbox.nl