Films & Series

Wie is Cole Sprouse? 10 fun facts over Riverdale’s Jughead

Na Pretty Little Liars en The Vampire Diaries is er ein-de-lijk een nieuwe serie waar je jezelf met je hele ziel en zaligheid vol in kunt storten. Riverdale it is! De serie heeft de juiste hoeveelheid mysterie, spanning en Gossip Girl waardoor het niet alleen wegkijkt, maar ook verslavend is. Tijd om de acteurs beter te leren kennen en deze keer is het de beurt aan Jughead!

1. Jughead wordt gespeeld door Cole Sprouse
Het valt meteen op: er spelen genoeg knappe mannen in de serie, waarvan Cole Sprouse er één is. Zijn tweelingbroer Dylan is de andere helft van het duo Zack & Cody, waar je Jughead misschien wel van herkent.

2. Cole Sprouse heeft een Instagram account speciaal voor mensen die hem stiekem proberen te fotograferen
… en dat account alleen al levert hem 1,2 miljoen volgers op. Cole heeft het schijnbaar snel door als iemand hem ‘stiekem’ op de kiek probeert te zetten en daarom is hij ze graag voor. Volgen kan hier.

3. Hij is geboren in Italië
In Arezzo, op 4 augustus 1992 om precies te zijn. Daar heeft hij slechts vier maanden gewoond, want al snel besloten zijn ouders om naar de Verenigde Staten te verhuizen.


4. Cole acteert al sinds 1993

Ja, voordat hij überhaupt kon lopen deed Cole al commercials. Naar eigen zeggen omdat het gezin het geld nodig had. Sterker nog, als zijn moeder hem niet had ‘gepusht’ om te acteren als kind was hij waarschijnlijk nooit acteur geworden én speelde hij Jughead dus niet.

5. Hij fotografeert graag
Cole laat graag zijn artistieke kant zien door zijn foto’s te delen op zijn eigen Instagram account. En eerlijk: hij maakt absoluut mooie foto’s!

6. Cole had Archie kunnen spelen
In eerste instantie richtte Cole zijn pijlen op de rol van Archie, maar toen hij het script las wist hij meteen dat hij outsider Jughead veel interessanter vond. 

7. Het is een intelligente jongen
Niet voor niets nam Cole een break van acteren om zich te focussen op de studie archeologie aan NYU. In 2015 behaalde Cole zijn diploma.

 

Een bericht gedeeld door Bree Morgan (@bunnbree) op

8. Zijn ex is net zo dol op games als hij
Cole ontmoette Bree Morgan tijdens zijn studentenjaren en plande de eerste date in 2013. De twee hadden veel gemeen: ze zijn allebei gek op games. Helaas lijkt Bree alle sporen van Cole en haar van Instagram te hebben gewist.

9. Cole rookt
Cole doet fashion shoots met een sigaret in zijn mond, maar ook bij collega KJ Apa wordt hij (in zijn vrije tijd) met een peuk in zijn mond gespot. Stiekem een beetje jammer.

10. Hij maakt bizarre dingen met fans mee
Rustig eten zit er niet meer in sinds hij bekend is en rustig poepen (!) ook niet. Toen hij in een restaurant naar de wc ging voor een number two volgden een paar mensen hem. De jongens in kwestie liepen de wc’s af om te kijken waar Cole zat. Eén van hen keek door de kier heen en had direct oogcontact met hem. AWKWARD.

Lees ook:

Beeld: Getty Images | Bron: Cosmopolitan.com, Blog.peopleschoice.com en Bustle.com