News

Topshop ligt zwaar onder vuur en het heeft alles te maken met anorexia

Je kunt geen modeblad openslaan of modeshow kijken zonder ultra slanke vrouwen te zien. Sommige modellen zijn té dun, en daar is al jaren kritiek op. Maar ook als je een winkel binnenloopt word je geconfronteerd met anorexia. En daarom ligt Topshop op dit moment zwaar onder vuur… 

Topshop heeft veel klanten boos gemaakt. Het modemerk is onder vuur komen te liggen nadat een moeder uit Engeland een foto die haar dochter in de winkel had gemaakt had geplaatst op Facebook. Wat er aan de hand is? De paspoppen van Topshop zien er véél te dun uit.

“Het is niet gek dat veel van mijn vriendinnen denken dat ze dik zijn of ontevreden zijn met hun lichaam,” zei de boze dochter toen ze de dunne paspoppen zag. “Mogen meiden niet gelukkig zijn met welke maat ze dan ook hebben? Mogen we niet eten? Hierdoor voelen mijn vriendinnen zich slecht over hun eigen lichaam en denken ze dat ze geen dingen mogen eten waar ze gek op zijn.”

Dit is niet de eerste keer dat Topshop onder vuur ligt door te dunne paspoppen. In 2014 kreeg het modemerk ook al zware kritiek door het uiterlijk van de paspoppen. Opvallend is dat Topshop een jaar geleden beloofde om de te dunne paspoppen te vervangen, maar die belofte zijn ze blijkbaar niet nagekomen.

Topshop heeft nog niet gereageerd op de kritiek. 

Lees ook: 

Topshop slaat de plank volledig mis met absurde jeans

Beeld: iStock