Lifestyle

Met deze tips kom je het snelst over je ex-lover heen

Als je helemaal gek van een jongen bent, maar hij niet van jou dan is dit erg confronterend en lastig te accepteren. Je doet er dan ook alles aan om hem van gedachten te veranderen, want hem laten gaan dat wil je niet. Toch moet je eerlijk zijn tegen jezelf. Hoe hard het ook is, hij wil je niet. Zet hem uit je hoofd en ga door met je leven.

Er zijn miljoenen scenario’s te bedenken waarom je hem beter uit je hoofd kan zetten. Als hij een niet goed voor je is en je aan hem twijfelt, dan is een punt achter jullie relatie zetten niet zo moeilijk. Wanneer hier geen sprake van is wordt het wat ingewikkelder. Je voelt je erg tot hem aangetrokken en hebt nog nooit iemand zo leuk gevonden. Hem uit je hoofd zetten is het laatste wat je wilt.

Toch heb je het te accepteren en moet je hem uit je hoofd zetten. Maar hoe doe je dat?

vind hij je leuk
Om echt los van hem te komen is het verstandig om zoveel mogelijk herinneren van hem te wissen. Het is niet meteen noodzakelijk om hem helemaal uit je telefoon te verbannen of hem te ontvrienden van Facebook, maar dit maakt het wel een stuk makkelijker. Verwijder in ieder geval jullie gesprekken en zijn foto’s van je telefoon. Je moet ervoor zorgen dat je zo min mogelijk aan hem herinnerd wordt, want dan ben je er sneller overheen.

Een andere tip om snel over hem heen te komen is door hem te associëren met met slechte of vervelende dingen. Het laat je denken aan zijn vervelende kanten in plaats van zijn leuke kanten. Wanneer je aan hem denkt, denk je waarschijnlijk eerst aan zijn positieve eigenschappen, maar probeer aan iets vervelends te denken. Bijvoorbeeld aan zijn slechte gewoonte van het rondslingeren van zijn spullen. Wees niet gemeen over hem, maar houd het in je hoofd. Elke keer als je aan hem denkt denk je eerst aan iets vervelends en dit helpt je echt om over hem heen te komen.

Zoek daarnaast afleiding en steun bij je vriendinnen. Je vriendinnen zijn er om je te helpen en bieden een schouder om op uit te huilen. Ze geven je advies en helpen je om over hem heen te komen. Ga samen leuke dingen doen en zorg dat je afleiding hebt. Hoe meer je te doen hebt hoe minder je gedachten bij hem zijn.

Verder is het beste dat je plekken mijdt waar hij vaak komt. Je kunt hem beter zo min mogelijk zien tot je over hem heen bent. Het is gewoon zo, hoe meer je hem ziet, hoe meer je aan hem denkt. Probeer het daarom zo min mogelijk op te zoeken.  Er zijn tenslotte genoeg andere leuke mensen waar je wel aandacht krijgt.

Voor de rest heeft het gewoon tijd nodig. Misschien duurt het een week, misschien een maand of misschien wel langer. Het doet nu eenmaal pijn en sommige dagen zijn verschrikkelijk. Hou van jezelf door hard te zijn voor jezelf. Hou de waarheid voor ogen.

Lees ook:

Beeld: iStock | Bron: Lessonslearnedinlife.com