Lifestyle

9 dingen die je herkent als je emotioneel wrak bent

We hebben allemaal weleens van die periodes dat we snel in tranen uitbarsten. Het maakt niet uit wat er aan de hand is, want bij het minste of geringste vloeien de tranen over je wangen. Het gekke is dat je soms niet eens weet waarom je huilt. Toch is de één wat emotioneler aangelegd dan de ander. Ben jij soms een emotioneel wrak? Dan zijn deze situaties erg herkenbaar voor jou.

1. Als je onze iets te grote tas doorspit vind je voornamelijk tissues en nog meer tissues. Je dacht dat onze oversized tas volzat met make-up en allerlei snacks, hè? Maar dat is niet zo. Tenminste, niet helemaal. Naast essentiële spulletjes, zoals onze lipstick, parfum en deodorant, zitten er minstens drie pakjes met zakdoekjes in onze tas. Je weet maar nooit wanneer je een traan moet laten of een loopneus krijgt.

2. Alles wat met dieren te maken heeft, brengt ons gegarandeerd van ons stuk. Vooral van die schattige puppy’s of kittens, daar worden we erg emotioneel van.

3. Het liefst kijken we de hele dag dramafilms, zodat ongegeneerd de tranen over onze wangen kunnen stromen. Want geef toe, bij sommige scènes hou jij het gewoon niet droog (ja, dit geldt ook voor een zielige tekenfilm).

4. Wij vrouwen kennen veel verschillende soorten emoties, die nogal snel kunnen omslaan in een huilbui. Het verschil tussen: ‘het is zo heerlijk zonnig vandaag en de blijdschap stroomt door je lichaam’, ‘Ik kom om van de stress en weet niet meer hoe ik mijn dag moet overleven’ en ‘Ik vind het echt niet leuk hoe je tegen me doet’ is groot.

5. We weten dat de reden dat we huilen vaak nergens op slaat, maar we zijn nou eenmaal emotioneel aangelegd en hebben een groot inlevingsvermogen.

herkenbare situaties emotioneel persoon
6. Soms moeten we huilen en weten we niet eens waarom. Het moet er gewoon even uit, want dan voelen we ons weer goed. Huilen lucht gewoon op.

7. Wanneer je vriendin moet huilen troost je haar. Toch duurt het maar even, want voor je het weet kan ze jou ook troosten. Je wordt nu eenmaal makkelijk meegesleurd in haar emotionele gevoelens.

8. Je bent een wrak wanneer het aankomt op afscheid nemen. Of je ouders nu een paar weken op vakantie gaan of je beste vriendinnetje voor een half jaar naar het buitenland vertrekt, het maakt niet uit, want jij moet huilen.

9. Dit geldt ook als je vriendinnetje weer terugkomt van haar reis. Een brok zit in je keel en bij het eerste woord wat zij zegt vloeien de tranen al over je wangen.