Kortingscode

3 tips om geld te besparen tijdens het online shoppen 

Online kleding shoppen: we love it! Het bespaart tijd, je ziet eenvoudig wat er allemaal verkrijgbaar is en je kunt op je gemak de kleding thuis passen. Daarnaast kun je op deze manier ook nog eens geld besparen! In de winkel neem je een kledingstuk al snel mee voor de prijs die op het prijskaartje staat, maar online willen hier nog weleens wat euro’s vanaf gaan. Wij zetten wat manieren op een rij over hoe jij geld kunt besparen tijdens het online shoppen.

Sale, sale, sale!
De meest voor de hand liggende manier is om in de sale-periode te shoppen. Deze is meestal aan het eind van een seizoen. Kledingwinkels willen graag hun resterende kleding kwijt en bieden deze tegen veel lagere prijzen aan. Het is lastig om te wachten, want wanneer een nieuw seizoen begint, liggen de reclamebladen alweer in de brievenbus. En ja, het is lastig om die verleiding te weerstaan. Toch zal je portemonnee je erg dankbaar zijn. Bovendien is het ook een domper wanneer je iets koopt en je het een paar weken laten voor de helft van de prijs ziet hangen!

Het gemak van kortingscodes
Een tweede manier is om kortingscodes te gebruiken. Veel webshops maken gebruik van kortingscodes. Deze bestaan er in veel verschillende vormen, zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je geen verzendkosten hoeft te betalen, je korting krijgt op bepaalde items, of dat er een percentage van het bestelde bedrag afgaat. Deze kortingscodes staan soms op de website aangegeven – wanneer je je bijvoorbeeld inschrijft voor een nieuwsbrief – en soms vind je ze online. Zo bestaan er aparte kortingscodes sites die acties van allerlei webshops in de gaten houden. Erg handig, want dan weet je precies welke webshop lopende acties heeft. 

Geef kleding een tweede (of derde, of vierde!) kans
Een derde manier is om kleding tweedehands te kopen. Dit is iets wat steeds vaker gedaan wordt. Vintage is weer hip, en we proberen steeds meer duurzaam te leven. Daar past het kopen van tweedehands kleding prima bij. Het is je vast wel opgevallen dat er op Facebook steeds meer kledinggroepen ontstaan. Groepen waarbij meiden hun kleding ruilen of tegen lagere prijzen aanbieden zodat een andere er nog iets aan heeft. Dit is een mooie manier om een kledingstuk een nieuw leven in te blazen en er zelf weer iets leuks voor terug te krijgen.

Heb jij ervaring met kledingruil of handige bespaartips die je wilt delen? Laat het ons weten!

Beeld: Getty Images