Lifestyle

Girlscene’s april playlist: happy spring

Yess! Wat worden we blij van de zon die zich steeds vaker laat zien. In Nederland ben je dan ook bijna verplicht om elke zonnestraal te pakken die je pakken kunt, want voor je het weet slaat het weer om (zoals deze week!). Maar om toch een beetje die lentekriebels vast te houden, heeft Qmusic dj Mandy Woelkens een lijst met 10 tracks afkomstig van Nederlandse bodem samengesteld. 

Mandy Woelkens Qmusic

♥ Chef’Special – Try Again
Een kleine maand geleden kwamen de vriendjes van Chef’Special met hun nieuwe album Amigo. Try Again heeft een net iets andere sound dan je van ze gewend bent, namelijk iets rustiger. Maar naast al die partynummers van ze, is dit liedje tussendoor altijd erg fijn.

Watch on YouTube

♥ Armin van Buuren – I Need you
Met ‘I Need You’ horen we een compleet nieuwe kant van Armin van Buuren. Het nummer, dat hij samen met producer Fernando Garibay en zanger Olaf Blackwood opnam, heeft nog wel wat dance en trance invloeden, maar voelt overal erg pop!

Watch on YouTube

♥ Kensington – Bridges
Een mooie brug van Armin van Buuren naar Kensington en dan ook nog eens met de track ‘Bridges’. Ze gaan namelijk nadat ze net hun eigen tour hebben afgerond mee op de ‘Embrace Tour’ van Armin van Buuren. En tussendoor ook nog even een nieuwe track gedropt! ‘Bridges’ is de derde single van het platina bekroonde album Control. Bridges klinkt als vanouds; Eloi zijn volle, tikje schorre stem met harde gitaren en goede drums van Niles. In november geeft Kensington vijf shows in de Ziggo Dome. Helaas zijn die al uitverkocht, maar je kan ze vast nog wel ergens op een festival spotten mocht je nog geen kaartjes hebben.

Watch on YouTube

♥ BLØF en Typhoon – Wereld van Verschil
De nieuwe single van BLØF is in samenwerking met Typhoon. En daar word ik toch wel erg blij van! Typhoon geeft er met zijn sound van soul en hiphop een eigen draai aan/ Het liedje is een oproep tot verdraagzaamheid. Een mooie boodschap in niet altijd even mooie tijden.

Lief doen is gratis en soms is het even goed daar aan herinnerd te worden.

Watch on YouTube

♥ Martin Garrix ft Dua Lipa – Scared to be lonely
Van mij mogen Martin Garrix en Dua Lipa wel vaker samen werken. Zo tof om te zien dat zo een jonge Nederlandse artiest de hele wereld aan het veroveren is en met de grootste internationale sterren samenwerkt. Wat een heerlijke track is dit. Als je even een oppepper nodig hebt geeft deze geheid weer energie!

Watch on YouTube

♥ Emil Landman – Closer
Deze draai ik (nog) niet op de radio, maar als je veel naar Spotify luistert heb je Emil vast wel voorbij horen komen. Daar gaat hij namelijk als een malle wat betreft volgers. Ook heeft hij in het voorprogramma van Di-Rect gestaan en gaat hij dit jaar ook weer zelf touren. Emil is echt een verhalenverteller. En bij dit liedje krijg ik een heerlijk dromerig lentegevoel.

Watch on YouTube

♥ Ronde – Naturally
Wat een lekker nummer! Dit is de eerste single van Ronde’s self-titled debuutalbum. Het kan niet lang duren tot er een nieuwe single uit zal komen, maar ook deze blijf ik voorlopig gewoon in mijn programma draaien.

Watch on YouTube

♥ Mr Probz – Till You’re Loved
Het is alweer een tijdje geleden dat we wat hoorden van Mr. Probz. Maar daar is ‘ie weer hoor met ‘Till You’re Loved’. Het nummer precies waar ik op hoopte van hem. Die fijne diepe zwoele stem, fijne beat…

Watch on YouTube

♥ Miss Montreal – Writing Stories
Na alle drukte van The Voice heeft Sanne Hans, beter bekend als Miss Montreal gelukkig weer tijd om zelf muziek te maken. ‘Writing Stories’ is een voorproefje van een nieuw album waaraan Sanne samen met haar band momenteel hard aan werkt. Dit kunnen we later dit jaar dus nog ergens verwachten.

Watch on YouTube

♥ Boef – Habiba
Inmiddels rent iedereen alleen maar in ondergoed over de straten om de Boefchallenge te doen! En dat allemaal door de track ‘Habiba’. Op de eerste dag van de release werd deze namelijk al 4,6 miljoen keer beluisterd en daarmee verbrak Boef het record van Ed Sheeran (3 miljoen).

Watch on YouTube

Lees ook:

Beeld: iStock & HANNAH LIPOWSKY | Bron: Qmusic

    Must reads 👀