Real life

Girls Issues: Ik ben verliefd op een 9 jaar oudere jongen

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene-lezeres die verliefd is op een 9 jaar oudere jongen.

Hoi Girlscene redactie,

Ik ben een meisje van 16 jaar en ik vind een jongen leuk. Dit zou geen probleem moeten zijn normaal gesproken, maar hij is 25. Het is dus nogal een groot leeftijdsverschil, dat weet ik, en normaal gesproken zou ik er ook niet over nadenken, maar met hem voelt dit verschil niet zo groot.

Ik probeer al maanden om hem te vergeten, maar als ik hem dan weer tegenkom en met hem praat, blijf ik vervolgens weer dagenlang aan hem denken. Maar ik denk ook dat hij wel iets voor mij voelt, zo komt het tenminste over. Hij duwt me vaker ‘per ongeluk’ of raakt me aan en vaak lacht hij zo leuk naar mij dat ik het gevoel krijg dat hij mij wel ziet zitten.

Met mijn familie zal het ook niet een groot probleem zijn denk ik zelf. In mijn familie zijn er verschillende relaties met een groot leeftijdsverschil en bijna mijn hele familie kent hem ook.

Ik hoop dat ik met jullie antwoord erachter kom of ik voor deze keer hem écht moet vergeten, of dat ik er toch nog achteraan moet proberen te gaan.

Alvast heel erg bedankt!

xxx

verliefd oudere jongen

Hi Anoniem,

Dit is een lastige kwestie, want jij bent nog erg jong vergeleken met hem. Maar ja, als je verliefd op iemand bent dan is het bijna onmogelijk om iemand uit je hoofd te zetten. Als je echt het idee hebt dat je hem erg leuk vindt en hij jou ook dan kun je altijd een keertje gaan daten. Mochten jullie het erg leuk hebben samen dan is een relatie het proberen waard. Jullie verschillen alleen wel 9 jaar en waarschijnlijk zal je op den duur het leeftijdsverschil gaan merken. Vooral gezien jullie leeftijden op dit moment.

Jullie bevinden je allebei in een hele andere levensfase zitten. Jij bent 16 en moet nog heel veel dingen ontdekken. Je staat in de bloei van je leven en waarschijnlijk zul je rond deze tijd veel gaan stappen, nieuwe mensen ontmoeten en allerlei andere dingen doen. Hij is 25 en heeft deze periode al gehad. Wanneer jullie allebei zo’n 7 jaar ouder waren, zou het een stuk gemakkelijker zijn geweest. Maar er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen en misschien is het in jullie geval wel heel anders. De enige manier om erachter te komen is door het te proberen en door te kijken hoe het loopt.

Liefs, Girlscene

Heb jij ook een Girls Issue? Mail dan naar info@girlscene.nl.

Lees ook: 

Beeld: iStock

Must reads 👀