Fashion

5 tips om jouw eerste designertas voor een prikkie te kopen

Je eerste designertas zul je nooit vergeten, net als je eerste zoen en concert. Het is een tas die je al heel lang op je wishlist hebt staan, maar wel tien keer moet slikken van het prijskaartje dat eraan hangt. Voor de meeste vrouwen komt het moment er ooit. OMG, je gaat een godsvermogen uitgeven aan een tas! Maar met slimme trucjes kun je de financiële pijn verzachten. Met deze tips scoor je jouw droomtas zo voordelig mogelijk. Lees je mee? 

Girlscene’s Danique en Emma weten alles van het ‘OMG, ik ga heel veel geld neertellen voor een tas’-gevoel. Ze schaften onlangs hun eerste designertas aan. Het zweet staat je op het voorhoofd als je afrekent, maar de droomtas is eindelijk binnen. Speciaal voor jouw hebben we tips op een rij gezet voor het aanschaffen voor je eerste designertas. 

Shop in de sale
De nummer één tip is om te shoppen in de sale. Niet alleen bij H&M gaan items voor spotprijzen weg, maar ook bij duurdere winkels is er flinke korting. Er is twee keer per jaar grote sale, in juli en december. Het is slim om niet meteen je slag te gaan zodra de eerste items in de sale gaan, maar wacht nog even. De kortingen lopen namelijk op. Loop De Bijenkorf of winkels in de P.C. Hooftstraat binnen, maar houd ook zeker webshops als Sarenza in de gaten. 

Kies je designer
Een Birkin bag is met een prijs vanaf €13.000 wel heel hoog gegrepen. Een designertas hoeft niet honderden euro’s te kosten als je de juiste designers weet te vinden. Zo kost een Chanel Boy Bag ruim €3500, maar een tas van Karl Lagerfeld – sinds 1983 is hij de hoofdontwerper van Chanel – heb je al vanaf €155. Ook Furla, Michael Kors en Rebecca Minkoff zijn goede designermerken om mee te beginnen. 

Danique met haar designertas van Rebecca Minkoff, hier verkrijgbaar 

Ga voor tweedehands
Overweeg om jouw droomtas tweedehands aan te schaffen. Er zijn altijd mensen die hun designertas willen verkopen. Omdat designertassen van goede kwaliteit zijn, blijven ze vaak mooi ondanks dat ze gebruikt zijn. Mocht je dat toch geen fijn idee vinden, zijn er ook genoeg tassen die slechts een keer gebruikt zijn. Op websites als Designer Vintage vind je high-end designer merken voor een veel lagere prijs. Alle items zijn gecheckt op authenticiteit, dus daar hoef je je geen zorgen om te maken.

Snuffel bij de juiste plekken
Ga een dagje naar een outlet om te kijken of je daar een designertas kunt vinden. Bij Maasmechelen Village en Designer Outlet Roermond vind je altijd items van designermerken met flinke korting. Je kunt ook vintage winkeltjes binnen lopen. Je moet geluk hebben, maar wie weet loop je een pareltje tegen het lijf voor een écht lage prijs. 

Shop over de grens
Heb je binnenkort een citytrip gepland? Loop dan zeker eens binnen bij de winkels van het merk waar jij graag een tas van wilt. Sommige merken zijn goedkoper in het buitenland. De beste stad om een designertas te kopen is Parijs, maar je kunt het beste even opzoeken waar jouw designertas voor minder over de toonbank gaat. Daarnaast kun je de TAX (belasting) op de tas terugvragen wanneer je in het buitenland shopt. Als je winkelt buiten Europa heb je er namelijk recht op om de belasting terug te vragen. Dit gaat meestal om 6%, maar dat kan bij hoge bedragen flink oplopen. 

Emma met haar designertas van Karl Lagerfeld, hier verkrijgbaar 

Lees ook: 

Must reads 👀