Travel

5x goedkope steden in Europa waar je ook naartoe moet

Jaaaaa, de zomer komt er weer aan en van dát idee worden wij erg blij! Heb jij je vakantie al geboekt of ben je nog druk aan het rondsnuffelen naar de perfecte bestemming voor jouw zomervakantie? Om jou een handje te helpen hebben wij nogmaals vijf goedkope steden in Europa voor jou op een rijtje gezet! Ze behoren tot de top 10 goedkoopste vakantiebestemmingen en zijn zeker de moeite waard om een keer te bezoeken.

In dit deel hebben we iets minder voor de hand liggende bestemmingen, maar ook deze steden zijn de moeite waard voor een bezoekje.

♥ Zagreb
Zagreb, de hoofdstad van Kroatië, is erg leuk om een keer te bezoeken. De hoofdstad heeft een rijke geschiedenis en een grote lading aan cultuur. Maak bijvoorbeeld het kortste tramritje ter wereld en geniet van een prachtig uitzicht over de hele stad. Daarnaast kun je een bezoek brengen aan de gezellige en levendige boerenmarkt of geniet van botanische tuinen met bomen, bloemen en planten. Daarnaast ben je voor een dosis designerkleding in de straten van Gunduliceva en Frankopanska aan het juiste adres. Er zijn veel barretjes en kroegen te vinden in de stad, maar verder is het uitgaansaanbod in Zagreb niet erg groot.

 

Een bericht gedeeld door Lidija (@lidijaaaa) op

♥ Sofia
Sofia ligt in Bulgarije en is de goedkoopste hoofdstad in heel Europa. Wil je een vakantie waarbij je veel bezienswaardigheden wilt bekijken? Dan moet je deze stad zeker bezoeken, want er is erg veel te zien. Als het op shoppen aankomt ook in deze stad perfect en kan je helemaal losgaan. Zowel de bekende als minder bekende merken kun je hier vinden. Daarnaast ben je verplicht om je een bezoekje te brengen aan de Boyana kerk en de Alexander Nevski Kathedraal. Verder vind je er veel kleinschalige galerijen en barretjes waar hippe kunstenaars aan het werk zijn.
Sofia hoofdstad Bulgarije
♥ Wenen
Wanneer je Wenen bezoekt, de hoofdstad van Oostenrijk dan moet je zeker een kijkje nemen bij het paleis van prinses Sisi en prins Frans. Vervolgens kun je direct door naar de oudste dierentuin ter wereld, want deze bevindt zich in voormalige tuinen van het paleis. Voor slecht €4,00 kan je een voorstelling zien in het belangrijkste operahuis van Oostenrijk, hoe gaaf is dat?! Verder kan je op een zomerse dag afkoelen op de badeschiff, een hippe plek waar veel jongeren en toeristen naartoe trekken. Badeschiff is een groot schip midden in de stad in de Donau. Verder kun je op dit zich lekker dineren, bowlen en uitgaan.

♥ Riga
Het Parijs van het Oosten, zo wordt Riga ook wel genoemd, de hoofdstad van Letland. De stad is een mix van middeleeuwse gebouwen en sombere Sovjet gebouwen. Wanneer je in Riga bent is het de moeite waard om naar Karosta te gaan. Inmiddels is dit een spookstad, maar vroeger was het de basis van duizenden militairen. Verder vind je in de stad een overgebleven concentratiekamp, waar je wel even stil van wordt.

 

Een bericht gedeeld door July (@just_juliya) op

♥Krakau
Krakau is een magische plek waar historie, architectuur, hippe winkels en gezelligheid samen komen. Krakau is een van de belangrijkste steden wanneer het op cultuur aankomt. Je ziet in de stad nog veel sporen van de Tweede Wereldoorlog. Er staan nog veel vooroorlogse gebouwen wat zorgt voor een authentieke en gezellige sfeer. Verder kun je een art tour boeken, waardoor achter verhalen van graffitiwerk komt. Het nachtleven in Krakau bekleedt zich door vele studenten en vrolijke toeristen. Verder heeft Krakau knusse cafés en clubs in keldergewelven.

 

Een bericht gedeeld door Jack Lyons (@lyonsjcs) op

Lees ook: 

Beeld: iStock | 3opreis.bnn.nl, anwb.nl