Food

De reden waarom Pepsi anders smaakt dan Coca Cola is helemaal niet wat je dacht

Drink je alleen Coca Cola of zweer je juist bij Pepsi? Dan heb je daar ongetwijfeld een reden voor. De wereld is natuurlijk niet voor niets verdeeld in Team Cola en Team Pepsi. Vind jij dat de twee drankjes inderdaad anders smaken? Dan heb je helemaal gelijk, maar het is waarschijnlijk niet wat je denkt dat het is…

Het klopt inderdaad dat Coca Cola en Pepsi niet helemaal hetzelfde zijn. Goed nieuws dus voor de fijnproevers onder ons, want naast het feit dat er in het één misschien meer of minder suiker zit, is er nog één groot verschil.

Pepsi drinkers vinden hun drankje verfrissend (in tegenstelling tot Coca Cola), terwijl cola lovers vinden dat hun lievelingsdrankje zoeter en daarom beter is. Schrijver Malcolm Gladwell legt het échte verschil uit. Hij beweert dat Pepsi een soort citrus explosie aan het drankje geeft, terwijl Coca Cola meer een rozijn-vanille smaak heeft. En dat is precies het verschil tussen de twee: bij Coca Cola staat ‘citric acid’ namelijk niet op de ingrediëntenlijst. Pepsi zou dus citroenzuur hebben, Coca Cola niet. 

verschil cola pepsi
Dus als iemand ooit beweert dat er echt geen verschil is tussen Coca Cola en Pepsi: het smaakt wél anders. Al proef je het misschien niet even goed.

Lees ook:

Beeld: Getty Images | Bron: Zmonline.com