Lifestyle

Waarom je altijd op déze kant van je zij moet slapen

Vanaf het moment dat de wekker gaat kun je alweer verlangen naar je bed. De liefde voor slapen gaat diep. Als je een keer slecht hebt geslapen dan moet je het de volgende dag bekopen met wallen en gaapaanvallen. Een goede nachtrust is everything, en om daar voor de zorgen kun je het beste op een bepaalde kant op je zij slapen. Wil je weten hoe je moet liggen voor de beste nachtrust ooit en vooral waarom? Lees snel verder. 

Een goede nachtrust heeft niet alleen te maken met op tijd naar bed gaan, maar je doet jezelf ook een plezier door op een bepaalde manier te liggen. Slaap jij op je zij? Dan ben je al goed bezig! Als je jezelf ook nog aanleert om op je linkerzij te slapen dan heb je alle voordelen van slapen. Ja, het maakt wel degelijk uit op welke kant je slaapt! Waarom slapen op je linkerzij zo goed voor je is, leggen we hieronder uit. 

– Als je slaapt op je linkerkant, heeft je lichaam meer tijd om gifstoffen te filteren door middel van het thoracale kanaal en de lymfeklieren. De linkerzij is namelijk de overheersende kant van het lymfesysteem. 

Slapen op je linkerzij is gunstig voor de spijsvertering doordat het voorkomt dat maagsappen terugvloeien naar de slokdarm en het de afscheiding van alvleesklierenzymen stimuleert. Hierdoor wordt het eten langzaam verteerd in plaats van alles in één keer. 

– Je hart zit aan de linkerkant van je lichaam. Slapen op je linkerzij goed voor deze belangrijke spier. De aorta maakt een boog via de linkerkant om bij de buik te komen, waardoor het hart beter kan pompen en het bloed beter kan stromen als je op je linkerzij ligt. 

Slaap jij nog niet op je linkerzij? Gelukkig kun je dat gemakkelijk aanleren. Leg een kussen in je rug zodat je niet naar de andere kant kunt rollen. Het kan ook helpen om een lichtje aan de rechterkant aan te doen. Je zal automatisch naar de andere kant rollen om te voorkomen dat het licht in je gezicht schijnt. De truc is om consistent op je linkerzij te slapen, zo raak je eraan gewend en zal je niet anders meer willen! 

Lees ook: 

Beeld: iStock | Bron, bron