Food

Dit zeggen jouw eetgewoontes over jouw persoonlijkheid

Ben jij degene die altijd als eerste haar bord op heeft of juist degene op wie iedereen moet wachten aan tafel? Iedereen heeft andere eetgewoontes, dat merk je vooral als je bij iemand anders gaat eten. Dat iedereen zich anders gedraagt aan tafel is eigenlijk heel logisch. Jouw eetgewoontes verklappen namelijk veel over je persoonlijkheid! 

Volgens Juliet A. Boghossian, eetgedrag-expert en oprichter van Food-ology, hebben jouw eetgewoontes alles te maken met jouw persoonlijkheid. Ze legt hieronder uit wat jouw trekjes aan tafel over jou zeggen. 

De langzame eter 
Ben je niet zo snel aan tafel? Dat betekent dat je van elk moment geniet. Terwijl andere mensen altijd bezig zijn met wat daarna gebeurt, leef jij in het nu. Je houdt van routine en wijkt daar niet graag van af. “Routine is de houvast in je leven,” zegt Juliet. 

De snelle eter
Mensen die snel eten zijn echte multitasker en werken het liefst met deadlines. In tegenstelling tot langzame eters, hebben ze de neiging om eerst aan andere mensen te denken en dan pas aan zichzelf. Snelle eters nemen niet snel tijd voor zichzelf, waardoor ze snel gestrest zijn. 

De ordener
Als jij altijd je eten ordent op soort of kleur voordat je aanvalt, vind je rust en regelmaat belangrijk in jouw leven. Jij bent nooit jouw sleutels kwijt, want alles is georganiseerd in jouw leven. Een rommelig bureau is jouw nachtmerrie. Je bent fantastisch in het huishouden, de ideale huisgenoot! Je vindt het lastig om dingen uit handen te geven, omdat je vindt dat je het zelf het best kan. Je hebt moeite om flexibel te zijn en bent niet snel op je gemak. 

De één-voor-één-eter
Eet jij je aardappelen, groente en vlees één voor één op? Dan heb je wat moeite om flexibel te zijn. Je bent heel doelgericht en kunt je heel goed focussen op één ding. Je hebt een goed oog voor detail en bent een echte perfectionist. Je hebt moeite met verandering. Go with the flow is geen uitspraak die bij jou past. 

De mixer 
Meng jij het eten door elkaar voordat je een hap neemt, dan sta je open voor nieuwe dingen en vind je het leuk om te experimenteren. Je bent extravert en hebt een geweldige band met je vrienden. Je hebt moeite om je te concentreren. Je hebt de neiging om te veel hooi op je vork te nemen en ziet al gauw niet meer wat prioriteit heeft.

De luidruchtige eter 
Stil zijn aan tafel, daar ben jij niet zo goed in. En dan hebben we het niet alleen over praten ;-). Je bent een free spirit. Heeft iemand een mening over jou? Maakt je niks uit, jij doet lekker wat je zelf wilt. Je zal nooit iets zeggen wat je niet meent, je zegt waar het op staat. 

De voorbereider
Heb jij een bepaalde strategie, zoals alles snijden, voordat je eet? Jij bent strategisch en denkt graag vooruit. Jij bent altijd een stapje voor op iedereen. Je hebt grote plannen voor de toekomst en bent vastberaden om die te bereiken. Jouw valkuil is dat je te veel naar de toekomst kijkt en niet genoeg geniet van het nu. 

De alleseter
Jij deinst niet terug voor wat er op je bord ligt. Een sprinkhaan zou je zo eten. Je houdt er sowieso van om risico’s te nemen. Je hebt altijd behoefte aan avontuur en bent snel verveeld. Je vindt het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten, mensen zien jou als dapper en sociaal. Alleseters zijn uniek, open-minded en nooit saai. 

De moeilijke eter
Bestel jij altijd hetzelfde op de menukaart en eet je niet graag iets wat je niet kent? Met eten ben je misschien niet zo op je gemak, maar met jezelf ben je dat wel. Je weet wie je bent en hebt daar vrede mee. Je leert graag en stelt veel vragen. Je hebt de neiging om in je comfortzone te blijven hangen en moet erop letten dat je jezelf uit blijft dagen. 

Lees ook:

Beeld: iStock | Bron