Lifestyle

Facebook jat functie van Snapchat en mensen zijn niet blij

Door Facebook ben je op de hoogte van je vrienden over de hele wereld, voor hilarische selfies en verhalen ga je naar Snapchat. De socialmediakanalen zijn verschillend, maar Facebook heeft nieuws. And you might not like it. Facebook heeft een nieuwe functie geïntroduceerd op de Messenger-app, maar zo nieuw is die functie niet. De functie is namelijk gejat van Snapchat…

Facebook heeft ‘Messenger Day’ gelanceerd. Hiermee laat je jouw vrienden met foto’s en video’s weten wat je aan het doen bent. Je kunt de foto’s en video’s opfleuren met filters, stickers, tekst en emoji. De posts blijven 24 uur staan, daarna worden ze automatisch verwijderd. Je kunt aangeven of alle vrienden het mogen zien, of dat je je dag alleen met geselecteerde vrienden of groepen wilt delen.

Heel leuk allemaal, maar ‘Messenger Day’ komt ons heel bekend voor. Eigenlijk heeft Facebook gewoon het concept van Snapchat gejat. Eerder kwam Facebook, die de eigenaar is van Instagram, met Instagram Stories. Het lijkt erop dat Facebook er alles aan doet om zijn grote concurrent Snapchat te verslaan. Hoeveel mensen de nieuwe functie daadwerkelijk zullen gebruiken en of het hiermee einde verhaal is voor Snapchat, moeten we afwachten. 

‘Messenger Day’ wordt vanaf nu wereldwijd uitgerold. Zorg dat de Facebook Messenger app up to date is om de nieuwe functie te kunnen gebruiken.  

Lees ook: 

Beeld: iStock | Bron