Lifestyle

Keihard bewijs: gelukkig koppels worden sneller dik samen

Je bent al jaren gelukkig met dezelfde persoon en je denkt dat je #NTB (niet te breken) bent. Maar wat schijnbaar wel te breken is, is je gewicht aan het begin van de relatie. Want wat schijnt? Mensen die al een tijd gelukkig met elkaar zijn blijken toch een stuk zwaarder te worden. Huh, hoe zit dat? Girlscene zet het in dit artikel op een rij. Lees maar mee!

Je zou denken: kudo’s als je lang gelukkig bent met dezelfde persoon, maar dat het niet altijd even leuk is merk je op de weegschaal. Jaren geleden zijn er 169 pasgetrouwde koppels gevolgd. Onderzoekers hielden bepaalde statistieken vier jaar lang bij om te zien hoe de koppels veranderden. Wat blijkt? De stellen die gelukkig waren hadden een grote kans op gewichtstoename.


De conclusie van het onderzoek is inderdaad dat hoe gelukkiger een koppel is, hoe meer kans er is dat ze een kilootje of wat aankomen. Dit zou alles te maken hebben met het ‘mating marketing model’. Dat suggereert dat als je gelukkig bent in een relatie je sneller aankomt. Waarom? Omdat je dan minder de behoefte hebt om indruk te maken op anderen. Als je niet gelukkig bent in je relatie kom je dus minder snel aan, omdat je meer behoefte hebt om indruk te maken (op het andere geslacht) en dat je daardoor ook meer naar de sportschool gaat. En dat alles om jezelf begeerlijk te maken. Het klinkt logisch, maar echt geruststellend is het misschien niet.

Lees ook:

Bron
Beeld: iStock