Beauty

Opgepast! Waarom je de zwarte gezichtsmaskers NIET moet gebruiken

Het kan je niet ontgaan zijn in beautyland: de zwarte gezichtsmaskers die al het vuil uit je poriën trekken zijn hotter dan hot! Sterker nog, het is de droom van ieder meisje met een vette huid en mee-eters omdat dit masker al het viezigheid uit je huid zou trekken. Maar let op: je kunt het masker beter NIET gebruiken en wel om de volgende reden.

Of je nu op Facebook of YouTube kijkt, overal zie je het Peel Off Masks (van Jorgobé) voorbij komen. Het houtskoolmasker van bijna €8 is – zoals de naam al zegt – een masker dat je van je gezicht moet trekken. Dat zou verschrikkelijk pijn doen en dat is precies waar Metro nu voor waarschuwt. Hoewel de makers van het masker beweren dat dit oké is, is het helemaal niet oké…

Toegegeven, dit masker belooft de dingen die je wil horen. Het is zuiverend, mee-eters en verstopte poriën worden leeggetrokken en alles wat je huid verstopt wordt meteen meegenomen. Dat het verwijderen van dit peel off masker pijn kan doen moet je maar even voor lief nemen en kan volgens de maskers dus helemaal geen kwaad. Maar is dat wel zo? Metro heeft er een specialist gevraagd wat de deal is.

“De maskers werken als lijm op zowel de huidcellen als donshaar. Wanneer het masker verwijderd wordt haalt het huidcellen van de bovenste laag weg én het het haar op je gezicht.” Dit klinkt niet heel goed én dat is het ook niet. Want ja, na het masker voelt je gezicht babyzacht aan, maar dat is omdat je dus een laag huid hebt weggehaald. Oh. My. Lord. De specialist vergelijkt het met een agressieve manier van exfoliëren waarmee je de huid irriteert tijdens het proces. Met andere woorden: volgens hem is het helemaal niet oké dat het masker pijn doet bij het weghalen. Dan ben je dus gewoon je huid aan het verpesten.

Je haalt hiermee de natuurlijke oliën weg die je huid juist nodig heeft om gezond te blijven. Door de laag te verwijderen wordt je huid juist blootgesteld aan de schadelijke effecten van buitenaf. Bovendien heeft je huid zo’n dertig dagen nodig om volledig te herstellen. Denk dus liever twee keer na voordat je zo’n masker op je huid gebruikt… Dit geldt ook voor de DIY filmpjes waarin ze lijm (!!!) gebruiken met houtskool om een masker te gebruiken. Dat is volgens de specialist ook een grote no-no.

Lees ook: