Beauty

7 skincare fouten die je elke dag maakt

We weten allemaal dat het reinigen van je gezicht ’s avonds belangrijk is. Of we ons hier altijd aan houden is een tweede. Maar niet alleen ’s avonds is het belangrijk om je gezicht goed schoon te maken, ook ’s ochtends is dit een echte must. Helemaal als je make-up gaat aanbrengen. Verzorg je huid daarom goed en zorg dat je morgenochtend niet één van deze fouten maakt.

Fout één: Je reinigt je gezicht niet

Denk niet dat je skincare vandaag off duty is omdat je gisteravond al flink aan de slag bent geweest met het reinigen van je gezicht. Het is ontzettend belangrijk dat je zowel ’s ochtends als ’s avonds je gezicht reinigt. Wanneer je slaapt vormt zich namelijk olie en dode huidcellen op het gezicht. Het is daarom belangrijk dit in de ochtend van je gezicht te verwijderen zodat je de dag begint met een schoon gezicht.

Fout twee: Je knijpt je puisten uit

Oké, we geven toe dat dit één van de lastigste dingen ever is. Ook de Girlscene redactie kan niet van puisten afblijven, maar toch is dit het beste om te doen. Aan een puist zitten maakt het namelijk vaak een stuk erger én roder. Daarnaast verspreid je met je vingers bacteriën waardoor de infectie erger wordt. Het kan zelfs zo zijn dat dit uiteindelijk een litteken wordt. Zie je ’s ochtends een puistje in de spiegel? Blijf er dan af en kies voor een concealer.

Fout drie: Je gebruikt geen SPF

Vaak zit er in foundation al SPF (sun protection factor), toch is dit niet voldoende om je huid te beschermen tegen de zon. Elke dag worden we blootgesteld aan de zon, wat voor weer het ook is. Het hoeft echt geen 30 graden te zijn om te verbranden, temperatuur heeft niets te maken met de UV-index. Wolken houden UV-straling ook niet tegen. Smeer daarom elke dag naast je dagcrème met SPF, of kies een dagcrème met een hoge factor.


Fout vier: Je smeert alleen je gezicht in

Denk niet dat het verzorgen van je huid stopt bij je gezicht. Ook de rest van je lichaam heeft vocht en een beetje liefde nodig. Gedurende de dag wordt al het vocht uit ons lichaam getrokken door zout, frisdrank, cafeïne en verwarmingen. Daarom heeft je lichaam wat extra vocht nodig. Begin met het aanbrengen van een dagcrème op je gezicht, maar vergeet zeker niet de rest van je gezicht in te smeren met je favoriete bodylotion.

Fout vijf: Je wast je gezicht met te heet water

Het wassen van je gezicht met warm water zorgt dat de poriën openstaan zodat je je gezicht extra goed kan schoonmaken. Let op dat je niet té heet water gebruikt. Je huid wordt namelijk niet vrolijk van extreem warm water, het droogt juist uit. Kies daarom liever voor lauw water om je gezicht mee te wassen. Pas ook op als je onder de douche staat: te lang douchen met warm water maakt je gezicht trekkerig en droog.

Fout zes: Je scrubt je gezicht elke avond

Veel mensen vinden het fijn om te scrubben of exfoliëren in de avond. ’s Nachts verzamelen dode huidcellen en olie zich op de huid, de ochtend is daarom juist dé perfecte tijd om je gezicht te scrubben of exfoliëren. Scrub nooit meer dan drie keer per week.

Fout zeven: Je laat niets intrekken

Heel verleidelijk om na het wassen van je gezicht eerst even rustig Facebook en Instagram te checken of nog even weg te snoozen, maar ga liever direct verder met je skincare routine. Elke seconde dat je huid namelijk niet ingesmeerd is wordt het vocht uit de huid getrokken. Ga dus snel te werk. Laat daarna de rest van je skincare wél goed intrekken voordat je met het volgende gaat smeren.

Lees ook:

Bron, bron

Beeld: iStock