News

Daniëlle (21) overleed na het gebruiken van XTC

Het is geen geheim dat drugs gevaarlijk kunnen zijn. Toch blijkt uit cijfers dat steeds meer jongeren experimenteren met drugs. Het tragische verhaal van de 21-jarige Daniëlle opent je ogen. De jonge vrouw was altijd anti-drugs, maar kon de verleiding toch niet weerstaan. Met een fatale afloop… 

Deze maand zou Daniëlle haar 22ste verjaardag vieren. Helaas mocht het niet zover komen. Op 23 juli 2016 werd de moeder van Daniëlle gebeld door haar ex-man. Het ging niet goed met hun dochter. Wat er precies aan de hand was, was nog niet duidelijk. In het ziekenhuis was ze al niet meer aanspreekbaar. Ze had een torenhoge hartslag en hoge koorts. 

De artsen vroegen aan moeder Nicolette of haar dochter weleens drugs gebruikte. Daniëlle was altijd anti-drugs, beamen ook haar beste vriendinnen. Tot haar moeders grote verbazing werd er MDMA in het bloed van Daniëlle gevonden. “Daar schrok ik enorm van”, vertelt Nicolette. “Ik kon alleen maar denken aan dat liedje, Drank & Drugs. ‘Alle tieners zeggen ja tegen MDMA’. Die van mij dus ook.” 

De volgende dag leek het beter te gaan met Daniëlle, maar nog geen dag later stoppen haar organen ermee. Daniëlle stierf, na vier dagen vechten voor haar leven, in de armen van haar moeder. Moeder Nicolette geeft nu voorlichting over XTC aan jongeren. Aan de hand van Daniëlle’s verhaal wil ze overbrengen dat drugs levensgevaarlijk zijn. Met succes; haar agenda puilt uit van de afspraken. “Ik kan die ouders misschien bewust maken over de gevaren die hun kinderen om zich heen hebben, waardoor zij hun kinderen misschien toch kunnen behouden. Want die van mij is er niet meer,” aldus Nicolette. 

Lees ook:

Beeld: iStock | Bron, bron