Lifestyle

Anoniem appjes sturen? Dan moet jij deze apps hebben!

Soms wil je iemand heel graag iets vertellen, gewoon om diegene te helpen. Toch houdt iets je tegen. Je wilt diegene zich niet ongemakkelijk laten voelen door jou, maar niks zeggen is ook geen optie. Of heb je zelf een probleem die je niet graag met je vriendinnen deelt, maar heb je wel dringend advies nodig heb? Deze apps bieden uitkomst.

♥ Wickr Me – Private Secure Messenger
De basis van Wickr lijkt op Snapchat, maar met deze app zijn je berichten volledig anoniem. Met Wickr stuur je berichten naar andere gebruikers die enkel voor een bepaalde tijd zichtbaar zijn. Wanneer de tijd is verstreken worden ze van de servers gegooid. In topgeheim kun jij andere gebruikers geheime berichten, foto’s, video’s en audiobestanden sturen. Super leuk, als je je crush stiekem berichten wilt sturen. De app is 100% anoniem, want metadata zoals locatie, tijd en identiteit van gebruikers worden niet opgeslagen. Het is ook een leuke app om met je vriendinnen te gebruiken. Je kan namelijk groepen maken. Zo stuur je elkaar geinige berichten zonder je precies weet wie van je vriendinnen het is.

♥ Yik Yak
In Amerika is deze app zeer populair op scholen. De app wordt daar voornamelijk gebruikt om leraren en leerlingen zwart te maken. Wanneer je een bericht plaatst krijgen alleen mensen in je buurt deze te zien, aangezien de app gebruikmaakt van je locatie. Wanneer je een bericht ziet verschijnen, weet je dus dat iemand uit je omgeving dit heeft gezegd, maar wie het is, dat is en blijft een raadsel. Met de app kun je anoniem reageren op anderen. Daarnaast heb je geen account nodig om het te gebruiken.


♥ Whisper – Share, Express, Meet
Soms heb je geheimen die graag met anderen wilt delen, maar zijn dit juist niet je vriendinnen. Met deze app kun je jouw diepste geheimen anoniem met de wereld delen. Zit je bijvoorbeeld ergens mee en heb je dringend advies nodig? Vraag het aan de rest van de wereld, zonder prijs te geven wie je bent. De app is geheel anoniem en verder kun je geheimen liken en op elkaar reageren.

♥ Truth – Just Say It
Wil je juist anoniem berichten sturen naar iemand uit je contactenlijst? Het grappige aan deze app is dat je met bekenden praat, maar niet weet met wie. Het is dus best spannend, want misschien praat je wel met die ene leuke jongen waar je het heel goed mee kon vinden, maar zomaar ineens geen contact meer mee hebt. De app lijkt wat op Whisper, maar dan zijn de gesprekken tussen jou en één andere persoon.

Lees ook: 

Beeld: iStock
Bron