Beauty

Dit is waarom je last hebt van puistjes en onzuiverheden

Je kunt nog zoveel geld uitgeven aan dure make-up producten die claimen je een egale huid te geven, maar het begint allemaal bij de basis: gezichtsverzorging. Daarnaast is het heel belangrijk om elke avond je make-up ook weer te verwijderen zodat je poriën niet verstopt raken. Verwijder je elke avond braaf je make-up, maar heb je nog steeds last van een droge huid, puistjes en onzuiverheden? Dan maak je waarschijnlijk één van de volgende fouten.

1. Je lippen als laatste reinigen
Vaak reinig je eerst je huid en tot slot je lippen. Stop hier direct mee! Je lippen moet je namelijk als eerste reinigen. Wat voor kleur je ook draagt, wanneer je je lippenstift eraf haalt komt er automatisch ook wat op de rest van je gezicht. Door je lippen eerst te doen voorkom je dit.

2. Make-up doekjes

Vaak worden make-up doekjes gebruikt omdat het makkelijk en snel is. Maar het is helemaal niet goed voor je huid om make-up doekjes te gebruiken. Je huid wordt er namelijk super droog van en daarnaast wordt niet alle make-up echt goed verwijderd. Natuurlijk is het helemaal niet erg om af en toe een keer een make-up doekje te gebruiken, maar elke dag is een echte no go. Kies liever voor een cleanser, olie of micellair water als make-up remover. Zo verwijder je écht alle make-up.

3. Je steekt je haar niet op

Doe altijd je haar vast voordat je je make-up verwijdert. Zo zorg je dat je haren niet in de weg zitten en je al je make-up tot aan de haargrens goed kan verwijderen.

4. Wrijven in ogen

Wrijf jij in je ogen om je mascara te verwijderen? Vooral waterproof mascara is een ramp om eraf te krijgen. Toch kun je beter met de groei van je wimper méé wrijven. Zo voorkom je dat je wimpers uitvallen.


5. Niet zorgvuldig omgaan met de huid rondom je ogen

De huid rond je ogen is dun en extra gevoelig. Besteed daarom wat meer aandacht aan dit gebied. Anders wordt de huid rood en geïrriteerd.

6. Je gebruikt geen stoom

Je hoeft echt geen eigen sauna te creëren, maar wat warm water zorgt ervoor dat je poriën open staan. Gebruik dus altijd warm water om je make-up te verwijderen. Let wel op dat het water niet té warm is, dit droogt de huid juist weer uit.

7. Je wast je handen niet

Was altijd je handen voordat je je gezicht gaat wassen. Je handen bevatten namelijk ontzettend veel bacteriën en het is zonde om deze zomaar op je gezicht te smeren. Gebruik ook elke dag een schone handdoek om je gezicht te drogen.

8. Je scrubt elke dag

Scrubben zorgt voor een betere huidstructuur en een egale huid. Toch hoef je dit niet elke dag fanatiek te doen. Geef je huid de tijd om te herstellen en scrub daarom liever ook voordat je gaat slapen. Twee keer per week scrubben is meer dan genoeg.

9. Je maakt ’s ochtends je gezicht niet schoon

Ook in de ochtend is het belangrijk om nog een keer je gezicht te reinigen. Zo begin je de dag met een schoon gezicht. 


Lees ook:

Bron, bron

Beeld: iStock