News

Meisje claimt dat ze is ontslagen omdat ze ‘te mooi’ is

Je maakt te veel fouten, bent niet klantvriendelijk of komt vaak te laat; het zijn redenen waarom je ontslagen kunt worden. Toch denkt Emma Hulse dat ze om een heel andere reden ontslagen is: ze is té mooi. Het meisje doet haar verhaal over het ontslag om haar uiterlijk, maar de reacties zijn niet mals… 

Emma was naar eigen zeggen nog geen vijf minuten begonnen bij haar nieuwe freelanceklus toen een manager haar ontsloeg en zei dat ‘ze op de catwalk thuis hoorde’. Daarna kreeg ze een vreemd bericht van haar agent. “Hij sms’te mij dat ik niet meer nodig ben. Ik ging met hem in gesprek en hij vroeg of ik een model was,” vertelt ze aan Refinery 29.

De Britse brunette droeg een simpel T-shirt en broek, ze vond niet dat ze er ongepast uitzag. “Misschien zoekt het bedrijf normaal uitziende mensen en was ik een te grote afleiding,” zegt Emma. De man die haar heeft ontslagen is daarna zelf ontslagen. Het bedrijf verklaart dat ze al vaker problemen hebben gehad met de werknemer. 

Toch krijgt Emma na haar verhaal een stortbak met kritiek over zich heen. Veel mensen vinden dat het meisje zich té goed voelt en denken dat haar uiterlijk helemaal niet de reden is waarom ze is ontslagen. 

Lees ook:

Beeld: iStock