Fashion

Wauw… Door dit nieuws kijk je heel anders tegen Primark aan

Shoppen bij Primark is de hemel op aarde als je naar de prijzen van kleding kijkt. Je kan zo met een volle tas naar buiten lopen en nog niet eens €100 kwijt zijn. Fantastisch toch? Daarmee is de keten perfect voor studenten met een krap budget, maar niet iedereen is blij met Primark. Ex-werknemers, bijvoorbeeld. Sterker nog, het nieuws is helemaal niet leuk om te horen. Lees snel verder.

Als je aan het shoppen bent heb je het waarschijnlijk helemaal niet in de gaten, maar het schijnt dus helemaal niet zo leuk te zijn om bij Primark te werken. En nee, dat ligt niet aan het feit dat het er altijd super druk is en dat je continu kleding aan het opvouwen bent. Nope, het heeft alles te maken met hoe je behandeld wordt door managers en supervisors als we de resultaten van de FNV Handel enquête mogen geloven…

De enquête is afgenomen onder 1000 (ex-)medewerkers van Primark en sommige resultaten zijn erg schokkend. Niet alleen hangen er camera’s in de winkels waarmee ze het personeel streng in de gaten houden, ook wordt het personeel afgeblaft. “Als je even op een andere plek staat of aan het praten bent, wordt er gevraagd of geschreeuwd wat je aan het doen bent.” Daar blijft het niet bij, want volgens de werknemers laten supervisors en managers ook duidelijk merken dat jij ‘minder’ bent dan hen. Sommigen beweren zelfs dat ze zich bedreigd en gekleineerd voelen. Dat is te begrijpen, want als er wordt gedreigd dat ze de camerabeelden bekijken zonder dat ze zeggen wáárom, voel je je waarschijnlijk niet heel prettig.


Een medewerker van Primark Amsterdam zegt: “Je wordt vaak genoeg, ook in het openbaar, op je plaats gewezen en afgeblaft met wat er van je wordt verwacht die dag en wat je verkeerd doet. Je wordt enorm gekleineerd, in het bijzijn van anderen, ook klanten. Je wordt constant in de gaten gehouden door verschillende managers die je onbeschoft behandelen. Uitzonderingen daargelaten.”

Oei. Hierdoor kijk je misschien toch anders tegen Primark aan.

Lees ook:

Bron
Beeld: iStock