News

Europese Unie neemt FANTASTISCH besluit over Netflix en Spotify

Kun je je nog herinneren dat je het moest doen met Nederlandse programma’s op Uitzending Gemist en een paar nummer die met slechte kwaliteit op YouTube staan? Dankzij Netflix en Spotify kunnen wij zonder gedoe onze favoriete series kijken en favoriete nummers luisteren. Beste uitvindingen ooit! Toch is er nog een ergernis bij deze streamingsdiensten. Tot nu! De Europese Unie heeft een belangrijk besluit genomen over Netflix en Spotify. En dat is héél goed nieuws voor ons!

Overal en altijd muziek luisteren en series kijken. Dat is hoe Netflix en Spotify zich verkopen. Totdat je op vakantie gaat en je juíst wilt vermaken met series en films. Dan gaat het scherm op zwart. Het is op dit moment niet toegestaan om jouw Netflix- of Spotify-abonnement mee te nemen over de grens. Dat verandert binnenkort door een besluit van de Europese Unie. 

Vanaf 2018 kun je ALLE series, films en nummers streamen in de hele EU. Nu kun je bepaalde films niet zien of bepaalde nummers niet luisteren in landen als Frankrijk en Spanje, doordat de rechten van series, films en nummers per land zijn geregeld. De Europese Unie heeft nu besloten om deze barrières per 2018 op te heffen.

Dit is extra goed nieuws nu de roamingskosten vanaf juni dit jaar verleden tijd zijn. Dat betekent dat je gewoon kunt Netflixen en Spotify kunt luisteren in het buitenland, zónder meer te betalen. Hoera!

Lees ook: 

Beeld: iStock | Bron