Lifestyle

Dit zijn de momenten waarop glijmiddel geen overbodige luxe is

Let’s talk about sex baby. De afgelopen tijd hebben we veel geschreven over de liefde. Van hoe weet je of hij je écht leuk vindt tot 17 fouten die je maakt bij het zoenen: de categorie Liefde is inmiddels goed gevuld. Hoog tijd om iets meer op seks te focussen. Deze keer geven we vooral het onderwerp glijmiddel meer aandacht. Want wist je al dat je tijdens de volgende momenten het beste een beetje glijmiddel kunt gebruiken? Lees snel verder.

Niet iedereen is fan van glijmiddel. Sommige mensen krijgen het gevoel dat ze niet goed genoeg zijn als er glijmiddel nodig is bij de seks, maar niets is minder waar! Zie glijmiddel vooral als een hulpmiddel om seks nóg leuker en beter te maken, en niet als iets slechts. Tijdens de volgende vijf situaties wil je namelijk echt niet zonder zitten.

1. Als je seks leuker (en intenser) wil maken
Ben je van jezelf nat genoeg voor en tijdens de seks? Dan denk je er misschien minder snel aan om er glijmiddel bij te pakken en dat terwijl het seks nog net iets leuker kan maken. Vergeet niet dat er verschillende soorten glijmiddel zijn. Sommigen zijn speciaal gemaakt om jou als vrouw nog meer te plezieren (door een tintelende ervaring bijvoorbeeld), terwijl andere soorten ook gebruikt kunnen worden voor massages. Ideaal als je meer tijd aan voorspel wil besteden bijvoorbeeld! Bovendien verzorgt glijmiddel de huid, dus da’s ook geen overbodige luxe.

2. Als je vriend een grote penis heeft
Laten we er vooral niet omheen draaien: als je het bed (of de douche, who knows…) deelt met iemand die groot geschapen is, dan helpt glijmiddel om de seks voor jou minder pijnlijk te maken. Het Durex Intima Protect glijmiddel is wat ons betreft een fijn product waardoor je meer kan genieten van seks, zeker wanneer je lover een grotere penis heeft. Een flinke knots zorgt nu eenmaal sneller voor frictie en dat is iets waar je geen last van wil hebben als je seks hebt. Glijmiddel zorgt ervoor dat het allemaal soepeler verloopt én beter glijdt, as the name would suggest.


3. Als je wat droger bent

Over het algemeen word je wat ‘droger’ als je ouder wordt, maar als het goed is heb je daar nog helemaal niet mee te maken. Dat betekent overigens niet dat je de ene week van de maand niet droger bent dan de andere week. Dat is namelijk in veel gevallen wél zo. Dan kan je nog zo opgewonden zijn, niets zo vervelend als een penis in een droge vagina. Dus je raadt het al: tijdens deze ‘droge periodes’ (hoe onaantrekkelijk klinkt dit?) is het echt geen probleem om wat glijmiddel erbij te pakken.

4. Als je experimenteert
Misschien heb je het na een tijdje wel gehad met het missionaris-standje en doggy. Ben je klaar om te experimenteren met anale seks en ben je met iemand met wie je zoiets überhaupt wil doen? Dan is glijmiddel jullie beste vriend – echt. Anale seks is een heel andere ervaring dan vaginale seks en bovendien is het veel pijnlijker als je dan geen glijmiddel gebruikt. Gebruik het liefst een dikke formule op siliconenbasis en let op dat je genoeg gebruikt. More is more.

5. Als je langer seks wil hebben
Oké, soms ben je in de mood voor een quickie en zit je niet te wachten op een sensuele vrijpartij van een half uur. Andere keren wil je dat wél, maar merk je ongetwijfeld dat de op-en-neer beweging vervelend gaat voelen. Niet alleen voor je vagina, maar ook voor zijn penis. Dan ontstaat er frictie en dat is voor jullie allebei niet fijn. Waarschijnlijk is dan je eerste reactie dat je wil stoppen vanwege het vervelende gevoel, terwijl je eigenlijk nog door had willen gaan. Het antwoord: glijmiddel. Wedden dat je het langer volhoudt en hij ook?

Lees ook:

Beeld: iStock