Lifestyle

Dankzij deze 6 tips kom je morgen gemakkelijk je bed uit

Néééh! Nu al? Het irritante geluid van wekker galmt door je slaapkamer. Hoe herkenbaar is dit als je ‘s ochtends niet je bed uit kunt komen? Helaas is vroeg opstaan de orde van de dag, want je moet gewoon naar school of werk. Of naar je Zoom-meeting natuurlijk. Maar vroeg opstaan, hoe doe je dat? Met deze zes tips zie je dat het een stukje makkelijker gaat.

♥ 1. Opstaan op een vast tijdstip
Wanneer je een maand lang iedere dag op een vast tijdstip je bed uitstapt, went je lichaam hieraan. De kans dat je je nu nog verslaapt is een stuk kleiner.

♥ 2. Zet je wekker ver van je bed
Door de wekker niet naast je bed te zetten, maar aan de andere kant van je slaapkamer word je gedwongen je bed uit te komen. Dat irritante geluid van je wekker moet gewoon uit. Op deze manier train je jezelf om snel je bed uit te komen.

♥ 3. Sta gelijk op wanneer je wekker gaat
Velen doen het, maar blijf niet snoozen. Snoozen heeft geen nut. Het maakt het alleen maar moeilijker om je bed uit te komen. Daarnaast is de rust die je krijgt tijdens het snoozen niet goed.


♥ 4. Zorg ervoor dat het licht je kamer binnenkomt 
Een goede manier om rustig wakker te worden is om een beetje daglicht je kamer binnen te laten. Zelfs met je ogen dicht merkt je lichaam dat het licht wordt. Met name in de lente en zomer, wanneer je wakker wordt als het buiten al licht is, helpt dit je brein herinneren dat je moet opstaan. Op deze manier is je lichaam voorbereid op het afgaan van je wekker.

Een goed alternatief voor de donkere dagen is een daglicht-stimulator. Deze stimulators bootsen een zonsopgang na, waardoor je op een natuurlijke manier wordt gewekt.

♥ 5. Houd een ochtendritueel aan
Routine is makkelijk en dit is precies wat je ‘s ochtends goed kunt gebruiken. Voer dus een ochtendritueel in bij het opstaan en ervaar hoe makkelijk dingen gaan wanneer je ze op de automatische piloot doet.

♥ 6. Richt je op de ochtend
Veel mensen gaan iedere avond rond hetzelfde tijdstip naar bed, maar dit helpt je niet bij het opstaan. Richt je op het tijdstip dat je moet opstaan in plaats van het uur waarop je wil slapen. Wanneer je dit doet gaat sta je een stuk gemakkelijker op. Ga naar bed wanneer je moe bent, maar sta elke dag op op hetzelfde tijdstip!

Lees ook:

Beeld: Getty Images