Food

Eettips en ideeën voor als je niks meer in de koelkast hebt liggen

Je hebt de hele dag zo hard gewerkt of zitten studeren dat je de tijd helemaal vergeten bent. Balen, wat nu heb je honger en zijn de supermarkten niet meer open. Daarbij kom je erachter dat je echt bijna niks meer in de koelkast hebt liggen. In ieder geval niet genoeg dingen om een volledige maaltijd mee te maken. Of misschien toch wel…

Voor alle basisingrediënten die je toch misschien nog ergens in de keuken vindt, hebben we een aantal recept opties opgezocht. Met een beetje out of the box denken is er altijd meer mogelijk dan je denk.

Noedels of pasta

Noedels en pasta blijven maanden of zelfs jaren goed en je hebt meestal maar een beetje nodig voor een eenpersoonsmaaltijd. Het lijkt allemaal zo weinig in de verpakking, maar als je het eenmaal gekookt en wel op je bord hebt liggen is dat wel anders!
Met wat olijfolie en knoflook, boter en peper, of ei en tomatenpuree kom je al een heel eind. 

Kaas

Met een wrap of pitabrood
Zowel wraps als pitabrood worden altijd in plastic verpakkingen verkocht. Zolang je deze verpakkingen niet open maakt en op een goede plek bewaart zijn deze producten maanden goed. Dus kijk nog eens even goed achterin je kasten en misschien kom je nog wel een volle verpakking tegen. Heerlijk met kaas en wat peper en zout in de oven of de magnetron. 

Met chips
Niet zo gezond maar wel echt heel lekker: chips met kaas uit de oven. Hmmm!

Eieren

Met rijst en sojasaus
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Bak ondertussen één of meerdere eieren in een koekenpan. Wanneer het ei en de rijst klaar zijn doe je het bij elkaar in een kom en voeg je de sojasaus toe. Mix het een beetje door elkaar en je bent klaar. 

Met kaas
Maak heerlijke roerei met kaas: het vult je maag beter dan je zou denken. Daarbij valt roerei altijd makkelijk op smaak te brengen. Je hebt vast wel een potje gedroogde oregano of paprikapoeder of basilicum in huis dat je kan erbij kan doen. Maar zelfs als je geen enkele lekkere kruiden voor bij de roerei hebt kan je de maaltijd altijd nog op smaak brengen met peper en zout. 

Met tomatensaus
Kan je nergens in je kasten (lekkere) kaas vinden? Misschien heb je dan wel nog ergens een blikje tomatenpuree staan? Ook hier kan je een heerlijke maaltijd mee maken in combinatie met roerei en wat kruiden. 


Pindakaas of chocoladepasta 

Met fruit
Heerlijk om mee in de pindakaas of chocoladepasta in te dippen: stukjes appel of banaan. Is ook een gezond alternatief voor simpelweg de chocoladepasta of pindakaas uit de pot lepelen. 

Met crackers of rijstwafels
Heb je geen fruit of brood in huis? Dan smeer je het zoete beleg toch gewoon op crackers of rijstwafels! 

Met yoghurt of kwark
Hmmm, deze heerlijke combinaties spreken waarschijnlijk wel voor zich.

Conclusie…
We kunnen altijd meer maken met de enkele ingrediënten die we meestal wel in huis hebben dan we denken!

Lees ook:

Bron

Beeld: iStock