Beauty

Zó draag je twee staartjes zonder dat het er kinderachtig uitziet

Er is een nieuwe trend op het gebied van haar en dat is het dragen van twee staartjes. Eigenlijk zoals je vroeger altijd deed toen je nog een kind was, maar nu wordt het gewoon weer door volwassenen gedragen. Ondanks dat de meningen erover zijn verdeeld, vinden wij het stiekem toch wel leuk. Vind jij het ook wat hebben? Lees dan verder om erachter te komen hoe je dit het beste draagt.

Vroeger werden twee staartjes door veel mensen gedragen, maar tegenwoordig zien we het niet meer. Het wordt al snel geassocieerd met kinderachtig en schattig. We begrijpen dit wel, aangezien wij moeten denken aan Pippi Langkous of Britney Spears toen ze nog ”…Baby One More Time” zong. Deze haarstijl was vooral in de jaren ’90 en ’00 enorm populair, maar de beauty- en fashion industry brengen hier weer verandering in. Bij grote merken zoals Fendi zien we deze haarstijl langskomen. 

Maar de grote vraag is: hoe draag je dit zonder dat het er kinderachtig uitziet? Wij hebben hier antwoord op gekregen van haarstylist Matt Fugate. Hij gelooft erin dat vrouwen deze haarstijl uit de jaren ’90 kunnen rocken, je moet het alleen even upgraden. Hij zegt dat de plaatsing van de staart meer parallel moet zijn, zodat de staart meer naar beneden valt in plaats van naar buiten. Daarbij is het ook belangrijk dat de staartjes niet te strak gebonden zitten tegen het hoofd, maar juist iets losser. Verder is het toevoegen van textuur ook een must. Gebruik een textuurspray, voordat je de haarstijl besluit te creëren. 

Niet alleen maar staartjes zijn momenteel een enorme trend, ook twee vlechtjes en knotjes. Ook dit staat erg leuk als je het ons vraagt. Wil je zien hoe deze haarstijlen worden gecreëerd? Check hieronder de tutorials!

Twee knotjes

Twee staartjes

Twee vlechtjes

 

Lees ook:

Bron | Beeld: iStock