Beauty

5 beautyproducten die je eigenlijk in de koelkast moet bewaren

Dat we onze make-up kwasten weleens wat vaker mogen wassen weten we. Dat we make-up beter niet eeuwig kunnen gebruiken en één keer in de zoveel tijd moeten vervangen, weten we ook. Maar dat je deze vijf beautyproducten in dit artikel beter in de koelkast kan bewaren wist je waarschijnlijk nog niet. Girlscene vertelt je er alles over! 

In Nederland mag het in de winter dan wel koel en bewolkt zijn, in de badkamer kan het nog best warm worden. Maar ook in de vensterbank wordt het soms warmer dan je zou denken. Daarom zijn er een aantal beautyproducten die je beter in de koelkast kan bewaren. Hier blijft het donker en gekoeld. Zo is het vaak een stuk langer en beter houdbaar. 

1. Gezichtsmasker
Niet alleen de verse gezichtsmaskers van Lush doen het een stuk beter als je ze bewaart in de koelkast. Ook andere gezichtsmaskers zijn beter in het tegengaan van rode plekjes en onzuiverheden wanneer ze gekoeld bewaard zijn. Daarbij is zo’n koud masker opdoen ook heerlijk verfrissend. 

2. Nagellak
Alle kleuren van de regenboog op je nagels uitproberen is één van onze favoriete bezigheden. Maar met zoveel kleurtjes in je kast duurt het lang voordat je een nagellak kleurtje opmaakt. Hierdoor gebruiken we nagellak vaak jaren na de aankoopdatum nog. Gelukkig kan nagellak dit hebben, maar om ervoor te zorgen dat het goedje langer bruikbaar blijft kan je het potje het beste in de koelkast bewaren. Want hoe langer nagellak ‘vers’ blijft, hoe gezonder het voor je nagels is. 

3. Parfum
Voor veel meiden is parfum één van de duurste beautyproducten die ze kopen. Daarom is het een prioriteit om het geurtje goed te bewaren. Je parfumflesje op een donkere en koele plek bewaren gaat gelukkig een stuk makkelijker wanneer je hem in je koelkast bewaart: ideale bewaarplek dus! 


4. Oogcrème
Heb jij een speciale crème voor die dagen dat de wallen onder je ogen wel bergen lijken? Iedereen kan weleens een oogcrème gebruiken op vermoeiende dagen, maar dit zalfje werkt een stuk effectiever wanneer je het bewaart in de koelkast. 

5. Anti-aging crème
Waarschijnlijk nog totaal niet voor jou van toepassing, maar toch zijn er steeds meer jongere vrouwen die anti-aging crème gebruiken. Soms om rimpels zo lang mogelijk uit te stellen en soms omdat het simpelweg de beste dag- en nachtcrèmes zijn om je huid soepel en gehydrateerd te houden. Wat de reden ook is, anti-aging crème zijn vaak een stuk effectiever wanneer je ze in de koelkast in plaats van de badkamer bewaart. 

Lees ook:

Bron

Beeld: iStock